Noodles cu legume
Noodles cu legume. Retete asiatice rapide cu noodles sau taitei. Retete chinezesti. Cum se prepara acasa noodles? Retete asiatice. Retete rapide cu noodles.
In primul rand, de ce noodles? Acestia sunt atat de versatili, putand fi combinati cu o varietate de ingrediente, dar si pentru ca sunt o alternativa sanatoasa la pastele clasice.
In ziua de azi, mai mult ca oricand, cautam sa facem mancare sanatoasa si delicioasa acasa. Intr-o lume plina de gatit instant si mancare procesata, devine din ce in ce mai important sa ne intoarcem la mancarea simpla si naturala. De aceea, astazi vreau sa va impartasesc o reteta delicioasa si usor de pregatit: taitei cu legume.
Noodlesii cu legume sunt perfecte pentru o cina rapida si sanatoasa, iar aromele asiatice va vor duce cu gandul la preparatele de la restaurant. De asemenea, puteti pune mana cu usurinta pe ingrediente proaspete si sanatoase, fara a cheltui prea multi bani.
Aceasta reteta este usoara, dar plina de nutrienti si arome minunate. Puteti sa o adaptati dupa preferintele dumneavoastra si puteti schimba legumele sau adauga alte ingrediente precum ciuperci sau ardei, dar si tofu sau bucati de carne. Aceasta din urma se poate marina in prealabil.
Asadar, reteta mea de noodles cu legume este perfecta pentru cineva care vrea ceva rapid, dar sanatos si delicios. Luati o pauza de la alimentele procesate si bucurati-va de o masa simpla, dar plina de nutrienti.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Noodles – de obicei, folosesc taiteii chinezesti de la Lidl, Chow Mein, de la saptamana asiatica.
Legume – am folosit ceapa, morcov, ceapa verde, dovlecel si usturoi. Se mai pot completa cu ardei gras, ciuperci sau pastai de mazare
Muguri de fasole mung – se pot folosi cei proaspeti sau cei conservati in lichid.
Sos de soia – este necesar un sos de soia light
Ulei de susan – se adauga doar dupa ce se stinge focul, pentru a nu-si pierde aroma.
Ingrediente:
200g de noodles (puteti folosi orice tip de noodles doriti)
1 morcov
1 ceapa
1 dovlecel
1 ceapa verde
1 borcan de muguri de fasole mung
2-3 catei de usturoi
2 linguri de ulei
1 lingurita de ulei de susan
2 linguri de sos de soia light
sare si piper dupa gust
Mod de preparare reteta noodles cu legume
Se pregatesc ingredientele.
Se curata morcovul, dovlecelul,ceapa, ceapa verde si usturoiul.
Ceapa se taie bucati, dovlecelul si morcovul betigase, iar usturoiul rondele.
Mugurii se scurg de lichid.
Taiteii se pregatesc conform instructiunilor de pe ambalaj. Se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga.
Intr-o tigaie mare sau un wok, se incalzeste uleiul.
Se calesc legumele la foc de mare. Se pune intai ceapa si morcovul, se adauga dovlecelul si apoi mugurii de fasole mung.
Se amesteca timp de aproximativ 3-4 minute, pana cand legumele se inmoaie.
Se adauga taiteii si se amestca bine cu legumele.
Se toarna sosul de soia pe deasupra si se amesteca usor, pana cand toate ingredientele sunt combinate si incalzite.
Se stinge focul, se adauga uleiul de masline si se potriveste de gust cu sare si piper. Se presara ceapa verde deasupra.
Pofta buna!
recomand si aceste retete:
Pui picant cu ghimbir reteta chinezeasca pas cu pas
Bok choy cu ghimbir si usturoi reteta rapida de pak choi