Pui picant cu ghimbir reteta chinezeasca pas cu pas

Pui picant cu ghimbir

Pui picant cu ghimbir. Reteta chinezeasca de pui cu ghimbir. Retete chinezesti cu piept de pui. Piept de pui cu ghimbir si usturoi. Reteta chinezeasca cu pui pe care o poti prepara acasa.

Cu mare drag am acceptat invitatia Cristinei de a participa la proiectul ei „Gatesc cu prietenii”. Am urmarit de-a lungul timpului live-urile realizate alaturi de invitatii ei si ma bucur sa fac parte si eu din acest proiect. Pentru ca nu am putut sa gatesc alaturi de ea, am ales totusi o reteta care, cred, e si pe placul ei. Noi ne-am si intalnit acum cativa ani la un event foodie si daca nu ma insel, ea chiar pregatea un preparat chinezesc.

Despre reteta aleasa pot sa spun ca e extrem de gustoasa si daca iti e pofta de mancare chinezeasca, nu comanda, incearc-o pe aceasta. M-am inspirat de la  Joanna si este o reteta chinezeasca cu influente canadiene, care se regaseste si in meniurile restaurantelor. Cantitatile din reteta au fost perfecte pentru gustul nostru, sosul de ghimbir s-a imbinat perfect cu bucatile de pui prajite. Prin modul de preparare se aseamana cu puiul Shanghai sau cu pui chinezesc cu usturoi si ghimbir.  Gasesti si aici retete chinezesti pe care le poti incerca acasa.

Ce ingrediente sunt necesare pentru reteta?

Piept de pui – am folosit un piept de pui intreg, cantarit avea 500 de gr, taiat in felii lungi
Oua – 2 bucati, folosite pentru ca panada sa se lipeasca de pui
Condimente – un amestec delicios de usturoi, ghimbir si boia afumata. Acestea se amesteca cu faina si amidonul si se formeaza panada.
Ulei pentru prajit – se foloseste ulei de floarea soarelui
Pentru sos – un amestec de Sriracha, fulgi de ardei iute, ghimbir, usturoi, miere si sos de soia
Pentru ornat – o ceapa verde taiata rondele si seminte de susan

Ingrediente reteta pui picant cu ghimbir:

1 piept de pui
2 oua
1 ceapa verde
1 lingura seminte de susan
ulei pentru prajit
Pentru panare:
100 gr de faina
2 linguri de amidon alimentar
1 lingurita usturoi pudra
1 lingurita ghimbir pudra
1 lingurita boia de ardei afumata
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper negru, proaspat macinat
Pentru sos:
1/2 lingurita fulgi de ardei iute
2 linguri miere de albine
50 ml sos de soia
1 lingura sos Sriracha (sau orice sos iute)
1 lingurita ghimbir ras
3 catei de usturoi tocat

Mod de preparare reteta pui picant cu ghimbir

Se pregatesc ingredientele.

Carnea de pui se curata si se taie fasii.
Intr-un bol se bat cele doua oua.
In alt bol se pun si se amesteca ingredientele pentru panare.

Se pune ulei intr-o craticioara si se pune pe foc.

Se ia cate o bucata de pui si se da prin amestecul de panare.

Se procedeaza la fel cu toate bucatile.

Cand uleiul este fierbinte, se adauga bucati de pui, fara a le ingramadi.
Se prajesc pe rand si se rumenesc pe ambele parti.

Se continua cu restul, pana cand toate bucatile s-au prajit.

Pui picant cu ghimbir

Se scot pe o farfurie.

Ingredientele pentru sos se amesteca bine intr-un bol.

Se stropesc bucatile de pui cu sosul picant si se presara seminte de susan si ceapa verde taiata rondele.

Pui picant cu ghimbir

Se serveste cu orez basmati.

Pui picant cu ghimbir

Pofta buna!

Daca incerci reteta, poti sa-mi trimiti poze pe Facebook sau pe Instagram

Recomand si aceste retete din bucataria asiatica:

Pui Teriyaki reteta japoneza

pui teriyaki

Taitei Chow Mein cu pui si legume reteta chinezeasca

Tofu in stil coreean Mapa Tofu reteta cu pui

Pui cu ghimbir si sos de soia reteta asiatica simpla

Supa japoneza Ramen

Pui picant cu caju reteta de mancare chinezeasca rapida

Pui picant cu caju

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.