Supa japoneza Ramen

Supa japoneza Ramen

Supa japoneza Ramen. Cum se prepara ramen. Retete japoneze simple. Cum se face Ramen. Retete traditionale japoneze.

Ramen a devenit foarte popular si la noi, de aceea am cautat sa va aduc o reteta de baza, care se prepara usor si cu ingrediente accesibile. Numele acestei supe vine de la taitei, ramen insemnand „streched noodles” sa „taitei intinsi”. Sunt originari din China, iar japonezii au adaptat reteta pentru gustul lor.

Fiecare regiunea din Japonia are varianta ei de ramen si au devenit atat de populari ca exista in Yokohama si in Tokio un muzeu dedicat acestei supe, ba chiar si un sat in insula Hokkaido.

In Japonia sunt mai multe feluri de ramen: cu sare, sos de soia, miso, os de porc, iar topping-urile pot fi diferite: ou fiert, nori, alge, porumb, bucati de carne, ceapa verde, muguri de fasole, tofu prajit, muguri de bambus, etc.
Supa poate fi personalizata dupa gustul fiecaruia.
Pornind de la reteta aceasta, o puteti personaliza dupa gustul vostru.

La restaurantele unde se serveste ramen, prepararea supei dureaza ore intregi si se face la foc mic. Reteta pe care v-o propun eu este gata in 30 de minute, astfel incat sa putem servi acasa o supa delicioasa intr-un timp rapid.

Din bucataria japoneza va mai recomand si snitel de porc Tonkatsu:

Merita trecut pe lista de incercat si puiul Teriyaki

pui teriyaki

Ingrediente:

 

Pentru carne:

200 gr carne de vita
1 lingurita sos de soia
1/4 lingurita zahar
1/2 lingurita ulei de susan

Pentru supa:
1 litru apa sau supa
3 catei usturoi
1 lingurita ghimbir ras
1 ceapa mica
1 lingurita seminte de susan
1/4 lingurita pudra 5 arome chinezesti

Pentru topping:
2 oua fierte
1 morcov
1 pachet taitei chinezesti
spanac
ceapa verde
muguri de fasole mung

Mod de preparare reteta Supa japoneza Ramen

Se pregatesc ingredientele.
Ceapa se curata si se taie marunt.Usturoiul se curata si se preseaza.
Ouale se curata de coaja si se taie in doua.
Morcovul se curata si se taie in fasii subtiri.
Carnea se taie in fasii subtiri si se amesteca cu sosul de soia, zaharul si uleiul de susan. Se lasa deoparte 10 minute.

Taiteii se prepara conform instructiunilor de pe pachet. Se clatesc si se scurg de apa.

Carnea se caleste in tigaie la foc mare.

Se pune o oala pe foc, se adauga o lingura de ulei si se caleste ceapa, ghimbirul si usturoiul.

Se adauga 5 arome chinezesti si apa sau supa. Se lasa sa dea cateva clocote.

Se monteaza supa. Se pun mai intai taiteii in bol, apoi se toarna supa.

Supa japoneza Ramen

In fiecare bol se adauga o jumatate de ou si 50 gr carne.

Supa japoneza Ramen

Se adauga restul de topping.

Se serveste fierbinte. Pofta buna!

Daca incercati si voi supa Ramen, va astept cu poze pe Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.