Prajitura cu caise si capsuni
Prajitura cu caise si capsuni. Pandispan pufos cu fructe. Reteta de prajitura de casa. Prajitura pufoasa cu fructe.
Iata o prajitura pe care o puteti prepara cu orice fructe de sezon si care va avea un mare succes. Cand o prepar, toata familia isi face de lucru la bucatarie si reuseste sa plece de acolo cu o felie in mana.
Este, de fapt, un pandispan pufos cu fructe si puteti folosi orice fructe de sezon. De abia astept s-o incerc cu visine.
Daca vreti o prajitura mai inalta, folositi o tava de 20×30 cm, dar o vreti mai joasa, puteti folosi si tava de la aragaz.
Pentru prepararea acestei retete am folosit in loc de cacao karob, iar in loc de lapte bautura de orez de la Sano Vita si noul mixer ErgoMixx de la Bosch
Ingrediente
4 oua
1 varf de cutit sare
150 gr zahar
300 gr faina
2 linguri cacao
1 lingurita esenta de vanilie
10 linguri lapte
70 ml ulei
1 plic praf de copt
150 gr caise
150 gr capsuni
Mod de preparare reteta prajitura cu caise si capsuni
Se pregatesc ingredientele, fructele se spala si se taie in bucati.
Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade.
Se mixeaza ouala cu zaharul, vanilia si sarea, pana se albeste compozitia.
Faina si praful de copt se amesteca si se adauga la oua, alternand cu lapte si ulei.
Se amesteca usor, cu miscari circulare, ca sa nu se piarda volum.
Se ia 1/4 din compozitie, se pune in alt bol si se amesteca cu cacaua.
Se pune hartie de copt in tava si se toarna compozitia alba.
Se adauga cu lingura compozitie cu cacao. O puteti intinde cu ajutorul unei scobitori.
Se adauga fructele taiate.
Se introduce tava la cuptor. 25 de minute pentru tava mica si 20 de minute pentru tava de aragaz.
Se scoate prajitura din cuptor, se pudreaza fierbinte si se lasa sa se raceasca.
Se feliaza si se serveste.
Pofta buna!