Blat de tort cu 5 oua reteta fara praf de copt

Blat de tort cu 5 oua

40 min

simplu

1 portii

Blat de tort cu 5 oua. Reteta de blat de tort pufos. Blat de tort fara praf de copt. Blat de tort simpul si pufos. Cum se prepara blatul de tort pufos? Blat de tort cu doar 3 ingrediente.    

O reteta buna de blat de tort aveam si anume blatul de baza din 6 oua, dar cand am vazut reteta de blat cu 5 oua, am vrut s-o testez si eu.

Este un blat pufos, din doar 3 ingrediente si fara praf de copt. Albusurile si galbenusurile nu se bat separat, ouale nu trebuie lasate la temperatura camerei si ne putem ocupa de alte treburi, in timp ce mixerul bate ouale.

Dintre toate retetele incercate de blat de tort (si au fost cateva), acesta a fost cel mai simplu de preparat. A iesit un pandispan pufos si inalt, am masurat 8 cm. Las dupa reteta si cateva creme ce pot fi folosite la aceasta reteta.

Blat de tort cu 5 oua

Ingrediente:

5 oua
150 gr zahar
150 gr faina cernuta

Mod de preparare reteta blat de tort cu 5 oua

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se pregatesc ingredientele.

Ouale se pun in bolul mixerului, impreuna cu zaharul.
Se bat aproximativ 10 minute. In functie de puterea mixerului, timpul poate varia, dupa primele 5 minute se pot verifica daca sunt batute bine.

Se ridica capul mixerului si se verifica cum e compozitia.
Daca amestecul care curge de pe mixer nu se scufunda in compozitia din vas, ouale se pot amesteca cu faina. Daca se scufunda, se mai bat.

Se adauga faina in trei reprize si se amesteca cu un tel, cu miscari usoare de sus in jos, in forma de cerc.

Tava rotunda de 20 cm se tapeteaza cu hartie de copt.
Se toarna compozitia si se scutura usor tava, ca sa se aseze bine.

Se da tava la cuptorul preincalzit si se tine cam 25-30 de minute la 180 de grade.
Se face testul cu scobitoarea.

Dupa ce e gata, se lasa sa se raceasca. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider 1-2 ore, apoi se poate felia.
Se taie de 2 ori, deci vor rezulta 3 bucati.

Daca nu se foloseste in aceeasi zi, nu mai trebuie lasat la frigider, se poate felia a doua zi.

Iata si cateva creme de tort:

Crema de unt cu ciocolata reteta pentru Dobos, torturi si prajituri

Crema de gris pentru prajituri cu unt, lapte si lamaie

Crema de gris pentru prajituri

Crema de unt cu vanilie pentru muffins

Crema de unt cu vanilie

Crema diplomat reteta pentru rulada, tort si prajitura

crema diplomat

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.