tort buturuga
Bucataria internationala,  Craciun,  Desert,  Retete de sarbatori,  Torturi

Tort Buturuga de Craciun-Buche de Noel-Trunchi de copac

Tort buturuga de Craciun. Buturuga de Craciun. Bûche de Noël. Deserturi festive. Tort de Craciun. Reteta traditionala de Craciun. Decoruri pentru buturuga de Craciun. Deserturi de sarbatori.

Buturuga de Craciun, cunoscuta si sub numele de Bûche de Noël, este unul dintre cele mai indragite deserturi festive, care aduce spiritul sarbatorilor in fiecare casa. Acest desert traditional de origine franceza a devenit popular in intreaga lume datorita aspectului sau spectaculos si gustului inconfundabil.

 

Originea Buturugii de Craciun

Buturuga de Craciun simbolizeaza traditia medievala a buturugii de lemn care era arsa in ajunul Craciunului pentru a aduce noroc si prosperitate. Desertul modern a fost creat in secolul al XIX-lea de cofetarii francezi, care au transformat aceasta traditie intr-un tort cu aspect de bustean decorat cu zahar pudra (pentru a imita zapada) si ciocolata

tort buturuga de craciun

Buturuga de Craciun nu este doar un desert delicios, ci si o piesa centrala spectaculoasa pentru masa de sarbatori. Este perfecta pentru a impresiona musafirii si pentru a crea amintiri de neuitat alaturi de cei dragi.

Idei Creative pentru Decorarea Buturugii de Craciun

Adauga ciupercute din bezea pentru un aspect rustic.
Foloseste ciocolata alba rasa pentru a simula fulgii de zapada.
Incorporeaza fructe de padure proaspete pentru un plus de culoare.

Sfaturi pentru un Desert Perfect

Asigura-te ca blatul este flexibil si nu se rupe in timpul rularii.
Lasa crema sa se raceasca suficient inainte de a o intinde pe blat.
Fii creativ cu decorul si personalizeaza-l in functie de tematica Craciunului.

 

Ingrediente tort buturuga de Craciun

Ptr blat:
4 oua
4 linguri faina
4 linguri zahar
1 pachet zahar vanilat
1/2 pachet praf de copt

Ptr umplutura si decor:
400 gr unt, la temperatura camerei
300 gr zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie
50 gr cacao
2 linguri lapte

 

Mod de preparare reteta tort buturuga de Craciun

Se separa ouale,iar albusurile se bat ca pentru bezea. Se adauga zaharul si zaharul vanilat,apoi adaugam galbenusurile si faina data prin sita. Amestecam incet,cu o miscare de sus in jos,astfel incat volumul albusurilor sa nu scada..
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 28×22 si se toarna compozitia. Se introduce in cuptor si doar apoi pornim focul,ca sa nu riscam sa se arda deasupra. Se tine la cuptor la foc mijlociu.
Pe un prosop de bucatarie ,rasturnam foaia ,cu tot cu hartia de copt si o rulam. Partea de deasupra va veni pe prosopul de bucatarie.O lasam sa se raceasca.

Intre timp preparam crema. Batem untul cu un tel electric sau in robot pana devine cremos. Se adauga zaharul,esenta de vanilie si laptele si se bate in continuare.

Ne intoarcem la blat,desfacem rulada si inlaturam hartia de copt. Ungem foaia cu jumatate din crema de unt si o rulam la loc. Taiem cam un sfert din rulada si o atasam intr-o parte,astfel formam buturuga.

Ornam cu restul de crema si facem decorul cu o furculita.

RECOMAND SI ACESTE RETETE:

Tort macarons cu crema de unt cu lavanda si gem de afine

tort macarons

Tort de morcovi reteta de Carrot Cake

tort de morcovi

Tort de clatite cu frisca, vanilie si visine

13 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.