tort macarons
Bucataria internationala,  Craciun,  Desert,  Pasti,  Retete de sarbatori,  Torturi

Tort macarons cu crema de unt cu lavanda si gem de afine

Tort macarons. Macarons cu afine si crema de unt cu lavanda. Tort de Craciun macarons. Cum se face tort macarons. Tort macarons homemade. Tort festiv cu macarons. Idei deserturi elegante. Tort cu gem de afine. Tort cu lavanda si afine. Tort pentru ocazii speciale.

Daca esti in cautarea unui desert spectaculos, care sa impresioneze prin aspect si savoare, tortul macarons cu gem de afine si crema de unt cu lavanda este alegerea perfecta! Acest tort rafinat combina macarons crocanti cu o crema delicata si un strat dulce-acrisor de gem de afine.

Macarons sunt printre cele mai elegante si delicioase deserturi frantuzesti, dar prepararea lor poate fi o adevarata provocare. Desi reteta de baza este simpla, fiecare pas conteaza pentru a obtine acea textura fina si crocanta la exterior, cu un miez moale si savuros.

tort macarons

Tortul macarons este o varianta sofisticata a clasicelor macarons frantuzesti, imbina eleganta si savoarea. Este perfect pentru aniversari, petreceri sau chiar mese festive. Aromele de lavanda si afine ofera un echilibru intre dulce si floral, iar aspectul elegant va atrage toate privirile.

Este desertul perfect pentru a-ti impresiona invitatii si a adauga un strop de rafinament mesei tale festive.

tort macarons

Trucuri esentiale pentru macarons reusiti

Cantarirea precisa a ingredientelor
Macarons sunt foarte sensibili la raportul dintre ingrediente, asa ca foloseste un cantar de bucatarie pentru a masura exact fiecare componenta.

Mixeaza albusurile corect
Albusurile trebuie batute pana devin ferme, dar nu supra-batute. Cand ridici telul mixerului, varful spumei ar trebui sa fie ferm, dar sa nu se rupa.

Cerne faina de migdale si zaharul pudra
Pentru a obtine macarons fini si fara denivelari, cerne faina de migdale si zaharul pudra de doua ori inainte de a le adauga la albusuri.

Foloseste tehnica de amestecare corecta (macaronage)
Amesteca albusurile cu ingredientele uscate cu miscari delicate, de jos in sus, pana cand compozitia devine fluida si formeaza o „panglica” cand este ridicata.

Odihneste macarons-ii inainte de coacere
Dupa ce formezi cercurile de macarons pe tava, lasa-le sa se odihneasca 30-60 de minute la temperatura camerei. Acest pas ajuta la formarea crustei care va preveni craparea in timpul coacerii.

Foloseste hartie de copt sau covorase de silicon
Pentru a preveni lipirea, asaza macarons pe o tava tapetata cu hartie de copt sau un covoras de silicon special pentru macarons.

Temperatura corecta de coacere
Preincalzeste cuptorul la 140-150°C (fara ventilatie). Coace macarons timp de 12-15 minute, verificand sa nu se rumeneasca prea tare.

Testeaza cuptorul inainte
Fiecare cuptor este diferit, asa ca este recomandat sa testezi o tava mica pentru a ajusta temperatura si timpul de coacere.

Alege umplutura potrivita
Cremele pentru macarons trebuie sa fie suficient de groase pentru a nu curge, dar suficient de moi pentru a oferi o textura fina.

Lasa macarons sa se odihneasca dupa umplere
Dupa ce ai umplut macarons, lasa-i la frigider timp de 24 de ore. Acest pas ii va face mai fragezi si va intensifica aromele.

tort macarons

Erori comune si cum sa le eviti

Crapaturi la suprafata macarons: Pot aparea din cauza unei temperaturi prea mari in cuptor sau a lipsei timpului de odihna.

Macarons fara „picioare”: Acest efect apare cand compozitia este prea lichida sau daca albusurile nu sunt batute suficient.

Textura prea uscata: Evita sa-i coci prea mult timp si verifica consistenta interiorului dupa coacere.

Desi prepararea macarons poate parea complicata la inceput, cu rabdare si respectarea pasilor corecti, poti obtine rezultate spectaculoase. Incearca aceste trucuri si bucura-te de deserturi perfecte care vor impresiona orice oaspete.

Ingrediente tort festiv cu macarons:

110 gr zahar pudra
110 gr faina de migdale
80 gr albus de ou
110 gr zahar tos
100 gr unt, la temperatura camerei,
200 gr zahar pudra
lavanda
gem de afine

Mod de preparare tort macarons cu gem de afine si crema de unt cu lavanda

Se pregatesc ingredientele.

Pregatirea albusurilor:
Se mixeaza albusurile pana incep sa devina spumoase si consistente.
Se adauga o treime din zaharul tos si se mixeaza in continuare. Treptat, se incorporeaza restul de zahar, mixand pana cand se obtine o bezea ferma si lucioasa.

Adaugarea ingredientelor uscate:
Se amesteca zaharul pudra cu faina de migdale si se cern impreuna.
Se adauga amestecul treptat peste bezea, amestecand usor, cu miscari circulare si verticale, pana se obtine o compozitie ferma.
Se transfera compozitia intr-un posh (punga de patiserie).

Formarea macarons-ilor:
Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt. Se deseneaza pe hartie contururile dorite: trei cercuri mari de 15 cm si cateva forme mici de 2 cm.
Se formeaza cochiliile de macarons, apoi lasa tava la temperatura camerei timp de 1-2 ore. Cochiliile sunt gata pentru coacere atunci cand, la atingere, suprafata lor nu mai este lipicioasa.

Coacerea:
Se preincalzeste cuptorul la 120°C. Se coc cochiliile timp de 10-15 minute, crescand temperatura treptat pana la 150°C, daca este necesar.
Dupa coacere, se lasa sa se raceasca in tava, apoi se transfera pe un gratar.

Prepararea cremei:
Se mixeaza untul cu zaharul pudra pana se obtineo textura cremoasa si fina.
Se adauga lavanda maruntita si incorporeaza bine.Optional, se poate adauga putin lichid de la gemul de afine pentru culoare.

Asamblarea:
Cu ajutorul posh-ului, se aplica un strat de crema pe primul macaron mare.

tort macarons

Se adauga in mijloc gem de afine.
Se repeta procesul pentru al doilea strat, iar la final se asaza ultimul macaron mare deasupra.

Se orneaza desertul cu afine proaspete, frunze de menta si macarons mici.

tort macarons

Racirea si servirea:
Se lasa desertul la rece timp de 2 ore pentru a se intari si a permite aromelor sa se combine.
Se serveste alaturi de cei dragi!

tort macarons

RECOMAND SI ACESTE RETETE:

Tarta cu lamaie si budinca de afine reteta fara coacere

Tarta cu lamaie si budinca de afine

Cheesecake baclava cu nuci desertul perfect pentru iubitorii de dulciuri

cheesecake baclava cu nuci

Prajitura Snickers cu crema caramel si alune

Prajitura Snickers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.