
Tarta cu lamaie si budinca de afine reteta fara coacere
Tarta cu lamaie si budinca de afine. Tarta cu lamaie si lapte condensat. Tarta cu lamaie si afine. Desert cu afine si lamaie. Desert fara coacere cu lapte condensat. Tarta fara coacere.
Tarta cu lamaie si afine este o delicioasa prajitura cu un mix perfect intre acrisorul lamaiei si dulceata afinelor. Aceasta desert este perfect pentru o masa in familie sau pentru ocazii speciale, fiind usor de facut si cu un aspect absolut delicios. Combinatia de arome si texturi fac din acest desert un adevarat rasfat.
Gustul proaspat si acidulat al lamaii se imbina perfect cu dulceata naturala a afinelor, creand o explozie de arome in fiecare muscatura. Textura cremoasa a cremei de lamaie se imbina perfect cu crocantul blatului, iar combinatia de culori vibrante ale fructelor de padure adauga un aspect atragator si apetisant desertului.
Este un desert unic, care imbina perfect dulceata si aciditatea, fiind ideal pentru a fi savurat alaturi de cei dragi intr-o zi speciala sau pentru a impresiona la orice eveniment.
Un desert simplu de preparat, dar care va cuceri cu siguranta inimile tuturor celor care il vor gusta.
Ingrediente:
Pentru blat
200 gr biscuiti digestivi
100 gr unt topit
1 lingura cacao
Pentru umplutura
1 cutie de lapte condensat (397 gr)
250 gr smantana pentru frisca
3 lamai
Pentru budinca de afine
1 borcan de gem de afine
150 ml apa
2 linguri amidon alimentar
Mod de preparare reteta tarta cu lamaie si budinca de afine
Pentru blat
Biscuitii se zdrobesc si se amesteca impreuna cu untul si cacaua.
Se ia o forma de tarta de 26 cm si se preseaza biscuitii amestecati cu unt.
Pentru umplutura
Se storc lamaile, iar sucul obtinut se amesteca cu laptele condensat si cu smantana pentru frisca.
Se poate adauga si putina coaja de lamaie.
Compozitia se va ingrosa repede. Se pune umplutura in forma de tarta.
Pentru topping
Se amesteca gemul, apa si amidonul alimentar intr-o craticioara si se pun pe foc.
Se amesteca pana cand compozitia se ingroasa.
Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se toarna deasupra desertului.
Se da la rece pentru cel putin 2 ore, dar preferabil peste noapte.
Recomand si aceste retete:

