
Gogosi rapide si pufoase cu lingura – reteta cu iaurt
Gogosi rapide si pufoase cu lingura. Gogosi cu iaurt. Reteta gogosi rapide. Gogosi pufoase. Desert rapid. Reteta gogosi cu iaurt. Gogosi fara drojdie. Desert cu iaurt. Reteta simpla gogosi. Gogosi fara framantare. Cum se fac gogosile. Gogosi prajite. Gogosi de casa. Aluat de gogosi cu iaurt. Cum sa faci gogosi rapide. Reteta rapida desert.
Daca esti in cautarea unei retete rapide de gogosi care sa fie pufoase, delicioase si usor de facut, ai ajuns unde trebuie. Gogosile cu iaurt sunt alegerea perfecta pentru momentele in care vrei sa pregatesti ceva dulce fara prea mult efort. Cu ingrediente simple si un timp redus de preparare, aceasta reteta este ideala pentru orice ocazie.
Ingrediente necesare pentru gogosile cu iaurt
Faina – Este ingredientul de baza care ofera structura gogosilor. Este recomandat sa folosesti faina de grau tip 000 sau faina speciala pentru patiserie, care va contribui la o textura pufoasa.
Iaurt – Poti folosi un iaurt cat mai gras si cremos pentru un gust mai bogat. Am testat si varianta cu lapte, dar acestea au fost mult mai bune.
Zahar – Nu doar indulceste gogosile, ci si ajuta la caramelizarea acestora in timpul prajirii, oferindu-le o crusta aurie si o aroma placuta.
Oua – Contribuie la bogatia aluatului si ajuta la legarea ingredientelor si ofera o culoare frumoasa gogosilor.
Sare – Este esentiala pentru a echilibra dulcele si pentru a intensifica aromele.
Ulei pentru prajit – Este necesar pentru a praji gogosile, oferindu-le o textura crocanta la exterior.
Sfaturi utile
Foloseste iaurt gras pentru un gust mai bogat si o textura mai pufoasa.
Poti adauga coaja rasa de lamaie sau portocala pentru o aroma speciala.
Daca doresti gogosi mai crocante, adauga o lingura de gris in aluat.
De ce sa alegi gogosile cu iaurt?
Gogosile cu iaurt sunt perfecte pentru ca:
Se prepara rapid, fara framantare sau dospire.
Sunt moi si aerate, cu o textura ideala.
Ai nevoie de ingrediente accesibile, pe care probabil le ai deja in bucatarie.
Ingrediente necesare pentru gogosi cu iaurt
250 gr iaurt natural (preferabil grecesc)
2 oua mari
4 linguri de zahar
1 plic de zahar vanilat sau esenta de vanilie
1 lingurita de praf de copt
Un varf de cutit de sare
250 g faina (adaugata treptat)
Ulei pentru prajit
Zahar pudra pentru deasupra
Mod de preparare reteta Gogosi rapide si pufoase cu lingura
Se pregatesc ingredientele.
Intr-un bol mare, se amesteca iaurtul cu ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga un praf de sare pentru a intensifica aroma.
Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se adauga treptat in compozitia lichida. Se amesteca bine pana cand se obtine un aluat moale si usor de modelat cu lingura.
Intr-o tigaie adanca sau un ceaun, se incalzeste suficient ulei pentru prajit. Temperatura ideala este atunci cand o bucatica mica de aluat plasata in ulei incepe sa sfaraie usor si se rumeneste in cateva secunde.
Cu ajutorul a doua linguri, se formeaza mici gramajoare de aluat si se pun direct in uleiul incins. Nu se inghesuie prea mult, pentru ca se vor umfla in timpul prajirii. De asemenea, se pot pune direct cu lingura in uleiul incins.
Se prajesc gogosile la foc mediu, intorcandu-le pe toate partile pana cand devin aurii.
Se scot pe un servet de hartie pentru a elimina excesul de ulei.
Se presara zahar pudra peste gogosi, dupa preferinte.
Se pot simple sau alaturi de un gem, ciocolata topita sau dulceata.
Acum ca stii reteta de gogosi rapide cu iaurt, nu-ti ramane decat sa le incerci! In doar 30 de minute, vei avea pe masa un desert care va cuceri pe toata lumea. Perfecte pentru mic dejun, gustare sau alaturi de o ceasca de ceai sau cafea.
RECOMAND SI ACESTE RETETE:
Gogosi pufoase – reteta delicioasa si usoara
Pancakes coreene Hotteok umplute cu zahar brun si scortisoara

