Gutui coapte la cuptor desert de toamna, simplu si aromat
Gutui coapte. Retete de toamna cu gutui. Desert de toamna cu gutui. Gutui la cuptor.
Cand apar gutuile in piata, acesta e desertul la care imi fuge gandul, desi e la mare concurenta cu tarta cu dovleac. Si cum sa nu te bucuri cand se umple casa de asa arome?
Desertul acesta e usor, delicios si foarte usor de preparat. Mai este si sanatos si indragit de cei mici, dar si de cei mari. M-am inspirat de aici, pentru a vedea cum se prepara acest desert delicios.
Ce ingrediente avem nevoie pentru gutui coapte?
Am folosit doar doua ingrediente, deci e o reteta de baza de la care puteti adauga si altele. Pe langa gutui, am folosit zahar brun, dar se poate adauga unt, coaja de lamaie, scortisoara si chiar si nuci. Bineinteles ca se poate prepara si fara zahar, mai ales daca ai parte de niste gutui aromate.
Cum alegi gutui coapte?
Gutuile trebuie sa fie tari, galben – aurii si cu coaja neteda. Parfumul lor trebuie sa fie puternic.
Cu cat gutuia este mai coapta, cu atat trebuie sa aiba mai putin puf. Deci, o gutuie cu mult puf, este o gutuie verde.
Se verifica gutuia pentru pete sau puncte. Un punct maro poate insemna ca gutuia e „locuita”.
Inainte sa trec mai departe la reteta, iti recomand si prajitura cu mere
Recomand si prajitura cu dovleac, un alt desert indragit de toamna.
Ingrediente
5 gutui
5 lingurite de zahar brun
Mod de preparare reteta gutui coapte
Gutuile se curata de puf, apoi se spala si se taie in doua.
Se curata de casuta de seminte.
Se pun gutuile pe o tava si se pune in fiecare bucata cate o jumatate de lingurita de zahar.
Se da tava la cuptor, la 180 grade, pentru aproximativ 40 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca gutuile.
Se servesc ca atare sau alaturi de inghetata de vanilie. Se poate presara scortisoara, miere si nuci.
Pofta buna!