Supa crema de dovleac
Nu stiu voi, dar eu am crescut fara a consuma prea mult dovleac. Si dupa ce m-am „imprietenit” cu el, mi-a placut atat de mult ca parca mi-a parut rau de timpul pierdut. Una dintre retetele care m-a ajutat sa indragesc acest ingredient a fost supa crema de dovleac.
Smantana pentru gatit este optionala, dar daca o adaugati in supa crema de dovleac, aceasta va deveni mai cremoasa.
Se poate adapta si pentru post, daca inlocuiti untul cu ulei si omiteti smantana de gatit.
Ingrediente supa crema de dovleac
1 kg dovleac
60 gr unt
1 ceapa taiata cubulete
1 litru de supa de pui sau de legume
smantana pentru gatit (optional)
Ingrediente reteta supa crema de dovleac
Se taie dovleacul(al meu s-a taiat destul de usor,a stat in bucatarie de cand a dat frigul).
Se curata de coaja si se taie in cuburi.
Se caleste ceapa in unt,cam 10 minute sau pana e moale.
Se adauga dovleacul si supa de pui si se lasa la fiert cam 20 de minute sau pana e moale dovleacul.
Se stinge focul si se lasa putin deoparte dupa care se mixeaza cu blenderul vertical.
Se serveste cu smantana dulce (optional).
Incerca si tu supa crema de dovleac!