
Prajitura cu piersici si iaurt, rapida si gustoasa
Prajitura cu piersici si iaurt. Reteta de prajitura de casa cu fructe. Prajitura de casa cu piersici sau caise.
Prajiturile simple sunt cele mai indragite. In aceasta categorie apartin prajiturile cu fructe, fie ele pandispan sau cu o textura umeda.
Prajitura aceasta este una dintre cele mai des preparate in familia mea, testata mai intai cu zmeura, iar apoi cu fel si fel de fructe. Cel mai mult ne place cu caise sau visine, dar a fost foarte apreciata cu orice arome. Varianta cu piersici e trimisa de Dosar de mama.
Ingredientele necesare pentru prepararea acestei prajituri sunt cele de baza pe care le folosim la deserturile de casa: oua, zahar, faina, vanilie, praf de copt, plus iaurt si ulei. Cantitatea de fructe trecuta in reteta este de un bol, cam 5 piersici, dar se pot pune dupa propriul gust. Cu cat sunt mai multe fructe, cu atat prajitura are o textura mai umeda.
Am folosit o tava de 20×32 cm, dar se pot folosi orice forme. Cu cat e mai mica tava, cu atat de prajitura mai inalta. Depinde de gustul fiecaruia.
Ingrediente
4 oua
un bol de piersici
6 linguri ulei
5 linguri de iaurt
175 gr de zahar
1 lingurita esenta de vanilie
200 gr de faina
3 lingurite de praf de copt
un varf de cutit de sare
Mod de preparare reteta prajitura cu piersici si iaurt
Se pregatesc ingredientele. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Ouale, zaharul si esenta de vanilie se pun intr-un bol. Se mixeaza, apoi se adauga alternativ uleiul si iaurtul.
Se adauga faina, praful de copt si sarea si se amesteca.
Fructele se taie in cubulete.
Se pune foaie de copt in tava si se toarna compozitia. Se pun bucatile de piersici si se da tava la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se pudreaza si se taie in felii.
Pofta buna!
Recomand si aceste retete:
Prajitura pufoasa cu capsuni reteta simpla si rapida
Prajitura cu visine reteta de prajitura pufoasa de casa
Prajitura cu visine si iaurt reteta de prajitura de casa

