tocanita de ardei copti cu branza de burduf
Legume,  Retete Keto si Low Carb,  Retete romanesti

Tocanita de ardei copti cu branza de burduf

Tocanita de ardei copti cu branza de burduf. Reteta de tocanita de ardei copti. Reteta de tocanita romaneasca. Retete moldovenesti.

Patesti si tu sa vezi o reteta si sa n-ai pace pana n-o incerci si tu? Nu m-as fi gandit niciodata sa adaug branza de burduf la tocanita de ardei copti sau sa-mi placa atat de mult.

Reteta este specifica zonei Durau si difera de varianta populara de tocanita de ardei copti prin adaugarea branzei de burduf.
Se pot folosi si ardei copti la borcan si reteta fiind atat de gustoasa, recomand sa ai provizii in camara, ca s-o poti pregati si pe timp de iarna.

Pasii retetei 

Mai intai se pregatesc ingredientele, apoi se coc ardeii. In cazul in care folosesti ardei de la borcan, sari peste acest pas. Se caleste ceapa, apoi se adauga ardeii, smantana si branza de burduf si se condimenteaza cu cimbru, sare si piper. E atat de simplu!

Ingrediente

800 gr ardei grasi
3 linguri de ulei
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
3 rosii
2 linguri de smantana
250 gr branza de burduf
sare si piper, dupa gust
cimbru, dupa gust

Mod de preparare reteta tocanita de ardei copti cu branza de burduf

Se pregatesc ingredientele.
Ardeii se coc, apoi se indeparteaza coaja, semintele si cotorul.

Se taie ceapa si se caleste in ulei.

Cand incepe sa-si schimbe culoarea, se adauga ardeii rupti fasii sau taiati, se pune capacul si se lasa la foc mic 10 minute.

tocanita de ardei copti cu branza de burduf

Se adauga smantana si cimbrul si se mai lasa inca 4 minute pe foc.
Se pune branza de burduf faramitata.

tocanita de ardei copti cu branza de burduf

Se tine pe foc pana cand se topeste branza de burduf. Se adauga sare si piper, dupa gust.

tocanita de ardei copti cu branza de burduf

Se serveste cu mamaliga si muraturi sau salata.
Pofta buna!

Recomand sa incerci si:

Ardei copti cu smantana reteta simpla moldoveneasca

ardei copti cu smantana

Salata de ardei copti reteta traditionala romaneasca

salata de ardei copti

Salata de vinete cu ardei kapia

Salata de vinete cu ardei kapia

2 comentarii

  • Catalin

    Când se pun roșiile ? Mâncarea este fantastic de buna . Am avut ocazia sa mănânc de multe ori aceasta bunătate dar nu am gătito niciodată.

    • Adina

      Nu se pun rosii, doar ardei copti. Unii au fost de culoare rosie. Si mie mi se pare o mancare fantastic de buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.