
Tocanita de ardei copti cu branza de burduf
Tocanita de ardei copti cu branza de burduf. Reteta de tocanita de ardei copti. Reteta de tocanita romaneasca. Retete moldovenesti.
Patesti si tu sa vezi o reteta si sa n-ai pace pana n-o incerci si tu? Nu m-as fi gandit niciodata sa adaug branza de burduf la tocanita de ardei copti sau sa-mi placa atat de mult.
Reteta este specifica zonei Durau si difera de varianta populara de tocanita de ardei copti prin adaugarea branzei de burduf.
Se pot folosi si ardei copti la borcan si reteta fiind atat de gustoasa, recomand sa ai provizii in camara, ca s-o poti pregati si pe timp de iarna.
Pasii retetei
Mai intai se pregatesc ingredientele, apoi se coc ardeii. In cazul in care folosesti ardei de la borcan, sari peste acest pas. Se caleste ceapa, apoi se adauga ardeii, smantana si branza de burduf si se condimenteaza cu cimbru, sare si piper. E atat de simplu!
Ingrediente
800 gr ardei grasi
3 linguri de ulei
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
3 rosii
2 linguri de smantana
250 gr branza de burduf
sare si piper, dupa gust
cimbru, dupa gust
Mod de preparare reteta tocanita de ardei copti cu branza de burduf
Se pregatesc ingredientele.
Ardeii se coc, apoi se indeparteaza coaja, semintele si cotorul.
Se taie ceapa si se caleste in ulei.
Cand incepe sa-si schimbe culoarea, se adauga ardeii rupti fasii sau taiati, se pune capacul si se lasa la foc mic 10 minute.
Se adauga smantana si cimbrul si se mai lasa inca 4 minute pe foc.
Se pune branza de burduf faramitata.
Se tine pe foc pana cand se topeste branza de burduf. Se adauga sare si piper, dupa gust.
Se serveste cu mamaliga si muraturi sau salata.
Pofta buna!
Recomand sa incerci si:
Ardei copti cu smantana reteta simpla moldoveneasca
Salata de ardei copti reteta traditionala romaneasca
Salata de vinete cu ardei kapia


2 comentarii
Catalin
Când se pun roșiile ? Mâncarea este fantastic de buna . Am avut ocazia sa mănânc de multe ori aceasta bunătate dar nu am gătito niciodată.
Adina
Nu se pun rosii, doar ardei copti. Unii au fost de culoare rosie. Si mie mi se pare o mancare fantastic de buna!