Cum se fierbe porumbul reteta de porumb fiert
Cum se fierbe porumbul. Cum se face porumbul fiert. Reteta de porumb fiert.
Fierberea porumbului este o metoda clasica si simpla de a prepara porumbul, fie pentru o masa de vara, fie ca garnitura la diverse feluri de mancare. Porumbul fiert este apreciat pentru gustul sau dulce si textura suculenta, iar prepararea sa este rapida si usoara.
Procesul este simplu si rapid, dar poate sa varieze in functie de tipul de porumb pe care il folosesti.
Pentru a obtine un porumb fiert delicios, este important sa alegi porumb proaspat, cu boabe ferme si suculente. In cele ce urmeaza, iti voi prezenta pasii de baza pentru a fierbe porumbul in mod corespunzator.
Porumbul este o planta versatila si hranitoare, originara din America Centrala, dar raspandita si cultivata in intreaga lume. Poate fi consumat sub diverse forme – fiert, copt, prajit sau in salate.
In aceasta reteta, voi explora metoda de fierbere, care pastreaza simplitatea si gustul natural al porumbului, fara a necesita prea mult timp sau efort.
Ingrediente:
4 stiuleti de porumb (proaspeti)
Apa suficienta pentru a acoperi porumbul in oala
1-2 lingurite de sare
Unt sau alte condimente pentru servire (optional)
Mod de preparare reteta cum se fierbe porumbul
Se indeparteaza frunzele si matasea (firele subtiri) de pe fiecare stiulete de porumb.
Se pot lasa cateva frunze la locul lor pentru a pastra mai multa umiditate si aroma in timpul fierberii, daca doriti.
Se umple o oala mare cu suficienta apa cat sa acopere complet porumbul. Se pun pe fundul vasului cateva frunze de pe stiuletele de porumb.
Se adauga sare in apa (optional, dar ajuta la accentuarea gustului dulce al porumbului).
Se aduce apa la punctul de fierbere la foc mediu-mare.
Dupa ce apa fierbe, se adauga stiuletii de porumb in oala.
Se reduce focul la mediu si se lasa porumbul sa fiarba intre 10 si 15 minute, in functie de cat de fraged iti place porumbul. Porumbul mai proaspat va fierbe mai repede.
Se verifica daca porumbul este gata, intepand un bob cu o furculita. Daca este fraged si usor de mestecat, porumbul este gata.
Se scoate porumbul din apa cu ajutorul unui cleste sau al unei spatule si se lasa sa se scurga de apa.
Se serveste cald, eventual uns cu unt si presarat cu putina sare sau alte condimente preferate.
Porumbul fiert poate fi servit ca aperitiv, garnitura sau se poate adauga la salate. Este delicios atat cald, cat si rece.utina sare sau alte condimente preferate.
RECOMAND SI ACESTE RETETE:
Cum se desface un avocado – metoda simpla si eficienta