Budinca de legume la cuptor reteta sanatoasa si delicioasa
Budinca de legume la cuptor. Retete simple cu legume. Retete cu legume la cuptor. Budinca cu legume.
Budinca cu legume este un preparat delicios si sanatos, ideal pentru cei care doresc sa consume mai multe legume in dieta. Aceasta budinca poate fi inabusita, coapta sau fiarta si poate fi servita ca o gustare sau ca un fel principal alaturi de o salata sau alte feluri de mancare.
Ingrediente precum morcovi, cartofi, dovlecei, ceapa, ardei, dovleac sau broccoli pot fi folosite pentru a pregati budinca de legume. Aceste ingrediente pot fi fierte sau prajite inainte de a fi combinate si coapte in cuptor. De asemenea, se pot adauga oua, lapte, branza sau iaurt pentru a da consistenta si savoare preparatului.
Budinca cu legume este o alegere excelenta pentru cei care doresc sa manance mai sanatos, deoarece este bogata in nutrienti si fibre, fiind o optiune hranitoare si satietoare. Poate fi consumata calda sau rece si poate fi pastrata in frigider pentru cateva zile.
In concluzie, budinca este un preparat versatil, gustos si sanatos, care poate fi pregatit usor acasa si poate fi savurat de intreaga familie.
Ingrediente
2 morcovi, curatati si taiati cuburi mici
1 cartof mare, curatat si taiat cuburi mici
1 ceapa mare, taiata marunt
1 catel de usturoi, maruntit
1/2 ardei gras, taiat cubulete
1/2 dovlecel, taiat cubulete
1 lingura de ulei de masline
4 oua
200ml lapte
50g branza rasa (optional)
Sare si piper, dupa gust
Verdeata proaspata tocata (de exemplu, patrunjel sau marar) pentru decor
Mod de preparare reteta budinca de legume la cuptor
Se pregatesc ingredientele si se preincalzeste cuptorul la 180°C. Se unge cu unt sau ulei o tava de copt cu dimensiunile potrivite pentru budinca.
Intr-o tigaie mare, se incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Se adaugati ceapa si usturoiul si se calesc pana devin translucide si aromate.
Se adauga morcovii, cartofii, ardeiul gras si dovlecelul in tigaie si se gatesc pana cand sunt moi, dar inca usor crocante. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Dupa ce legumele sunt gatite, lasati-le sa se raceasca usor.
Intr-un castron mare, se bat ouale si laptele. Se adauga branza rasa, daca folositi. Se condimenteaza amestecul cu sare si piper dupa gust.
Se adauga legumele calite in amestecul de oua si lapte si se amesteca bine pentru a le incorpora.
Se toarna amestecul de oua si legume in tava pregatita si se niveleaza cu o spatula.
Se coace budinca in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand este ferma si auriu in partea de sus.
Se lasa budinca sa se raceasca usor inainte de a o taia in bucati.
Se serveste calda sau la temperatura camerei, presarata cu verdeata proaspata tocata, alaturi de o salata de rosii.
RECOMAND SI ACESTE RETETE:
Budinca de cartofi cu afumatura
Salata de paste cu ton si legume reteta rapida, sanatoasa si delicioasa