hummus cu morcovi copti si harissa
Aperitiv,  Arabesti,  Bucataria internationala,  De post,  Dieta,  Legume,  Vegetariene

Hummus cu morcovi copti si harissa

Hummus cu morcovi copti si harissa este o reteta delicioasa de hummus, pe care oricine o poate pregati acasa. Daca va plac preparatele picante, acest hummus va fi exact pe gustul vostru. Daca nu, puteti controla cantitatea de ardei iute pe care o adaugati la pasta harissa. Dar daca va place si mai iute, recomand sa adaugati la reteta de hummus cu morcovi copti si harissa un sos de ardei iuti. Eu prefer cu Sriracha.
Probabil ati incercat deja varianta originala de hummus

Va recomand si reteta de hummus cu ardei copti.

Hummus cu ardei copti

Daca nu aveti acasa tahini, va arat cum sa-l preparati in cateva minute. E mult mai ieftin decat cel din comert.
Reteta AICI.

Ingrediente Hummus cu morcovi copti si harissa

1 conserva de naut
2 morcovi
3 linguri de tahini
sare si piper, dupa gust
Pentru harissa
fulgi de ardei iute, dupa gust
1/2 lingurita seminte de coriandru
1/2 lingurita de chimion macinat
1/4 lingurita de seminte de chimen
2 catei de usturoi
1 lingura pasta de tomate
2 lingurite de suc de lamaie, proaspat stors
1 lingura de ulei

Mod de preparare reteta hummus cu morcovi copti si harissa

Morcovii se curata de coaja si se pun in folie de aluminiu. Se dau la cuptor, pana cand se inmoaie. Ultimele 5 minute se scot din folie si se lasa sa se rumeneasca putin.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Conserva de naut se scurge de lichid.
Usturoiul se curata.
Se pun semintele de coriandru si de chimen intr-un mojar, se adauga fulgii de ardei iute, chimionul pudra, sare si piper dupa gust si se piseaza.

Se adauga usturoiul si se piseaza in continuare.
Se amesteca cu pasta de tomate, uleiul si sucul de lamaie.

Se introduce pasta de harissa in mixer, impreuna cu nautul, tahini si morcovii copti. Se mixeaza pana se obtine o pasta fina. Se potriveste de gust cu sare si piper.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.