Galuste cu prune de post reteta de gomboti cu prune
Pentru reteta de galuste cu prune de post, m-am oprit la cartea de bucate a Sandei Marin.
Cred ca toti am avut parte de galuste cu prune in copilarie, acum le putem pregati si noi ca si mamele noastre.
Daca vreti o portie mai mare de galuste cu prune de post puteti dubla reteta.
Galuste cu prune de post poate fi preparata si cu caise sau visine.
Incercati si reteta de prajitura Fanta cu crema de branza si suc de portocale sau prajitura turnata cu mere.
Mai multe inspiratii de post gasiti in colectia de peste 150 retete.
Ingrediente galuste cu prune de post
400 g cartofi
100 g faina
1 lingurita de ulei
1/2 lingurita de sare
1 lingurita de zahar
prune fara samburi
2-3 linguri de pesmet
zahar
Mod de preparare reteta galuste cu prune de post
Se fierb cartofii cu coaja, se curata si se paseaza ca pentru piure.
Se face un aluat din cartofii pisati, faina, 1 lingurita de ulei, 1/2 lingurita sare si 1 lingurita de zahar.
Se framanta pana se obtine un aluat mai moale ce cel de taitei.
Se formeaza un sul din care se rup bucati de marime egala.
Se ia o bucata, se intinde cu mana si in fiecare se pune o pruna.
Se rotunjesc intre palme.
Se fierb la foc mic in apa clocotita cu putina sare.
Se scurg.
Pesmetul se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei. Se pun galustele si se rostogolesc prin pesmet.
Se pun in farfurie si se presara zahar. (optional)
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.
Un comentariu
Laura Nechita
Bunaciuni! Chiar si simple!