Tarta cu mere rase

Tarta cu mere rase este unul dintre cele mai usoare deserturi de preparat si care reuseste sa multumeasca toate gusturile.
Daca merele sunt prea zemoase, le puteti cali sau adauga niste pesmet.
Mai puteti adauga si alte condiemnte, cum ar fi cardamon si ghimbir.

Ingrediente Tarta cu mere rase

200 gr faina
100 ml ulei
2 linguri lapte
1 varf sare
500 gr mere rase
100 gr zahar
1/4 lingurita nucsoara
1 lingurita coaja de citrice,rasa
1 lingurita scortisoara
50 gr fulgi de ovaz

Mod de preparare reteta Tarta cu mere rase

Se amesteca uleiul cu cele 2 linguri de lapte. Se adauga faina si sarea si se amesteca cu degetele, apoi se pune in forma de tarta, se inteapa cu o furculita se se da la cuptorul preincalzit, cam 15 minute.
Intre timp preparam umplutura. Se amesteca merele rase cu scortisoara,nucsoara,coaja de citrice rasa si zaharul. Daca merele sunt prea zemoase, se pot cali in prealabil, pana scade sucul.
Dupa ce s-a racit crusta, se adauga merele si se presara cu fulgi de ovaz.
Introducem forma in cuptor si se tine cam 25-30 de minute. Se serveste calda, de preferat cu inghetata de vanilie.

Incercati si voi Tarta cu mere rase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.