Curry cu vinete si dovlecei
Bucataria internationala

Curry cu vinete si dovlecei

Curry cu vinete si dovlecei

Din cand in cand imi vine o pofta de mancare indiana si de cele mai multe ori vreau un curry cu multe legume. De aceea zic ca e pacat sa nu profitam ca e plina piata si sa nu incercam acest preparat.
Se poate adapta retete in functie de gusturile voastre, se mai pot adauga si alte legume, cum ar fi cartofi, conopida, etc.
Incearca si tu reteta pentru o experienta culinara noua sau pentru a-ti satisface pofta!

Ingrediente

1 ceapa
1 vanata
1 dovlecel
1 catel de usturoi
2-3 rosii
1 lingura de curry Kotanyi
1/2 lingurita ghimbir pudra Kotanyi
1/4 lingurita usturoi si piper Kotanyi
1/4 lingurita coriandru macinat Kotanyi
boia de ardei iute Kotanyi, dupa gust
1/2 lingurita curcuma
1/4 lingurita chimion
sare, dupa gust

Mod de preparare reteta curry cu vinete si dovlecei

Se curata legumele, se spala si se taie in cuburi sau cubulete. Vanata o puteti decoji in intregime, partial sau deloc.
Se pune putin ulei in tigaie si se caleste ceapa, apoi se adauga usturoiul. Se adauga condimentele, dar se va avea grija sa nu se arda. Se adauga vinetele, daca mai e nevoie mai puteti adauga putin ulei.
Se adauga cuburile de dovlecei si se calesc. Se amesteca.
La sfarsit se adauga rosiile taiate.
Se pot servi ca atare sau cu orez. Daca aveti coriandru proaspat, puteti presara deasupra.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.