
Negresa cu unt de arahide
N-ai patit vreodata sa vezi o poza cu mancare sau desert si sa nu le lase in pace pana nu o pregatesti si tu? Asa am patit si eu cu negresa cu unt de arahide, care arata atat de apetisant ca m-a trimis si pe mine la bucatarie.
Crema am pregatit-o cu unt de arahide de la Myprotein, il puteti inlocui si cu o crema de migdale sau caju.
Pentru reteta de negresa cu unt de arahide am apelat la reteta mea de baza de negresa, careia i-am adaugat o crema din unt de arahide si o glazura de ciocolata. Daca vreti sa reduceti cantitatea de zahar, recomand sa folositi un indulcitor.
Am folosit o tava mica, de 20×20 cm, daca veti folosi una mai mare recomand sa dublati cantitatea, altfel nu va fi prea inalta.
Ingrediente negresa cu unt de arahide
125 g unt
50 g cacao
150 g zahar
2 oua
1 baton vanilie Kotanyi
65 g faina
1/4 lingurita sare
Crema
150 g
4 linguri de unt, la temperatura camerei
4 linguri de zahar pudra(sau dupa gust)
Glazura
100 g ciocolata
1 lingurita de unt
Mod de preparare reteta negresa cu unt de arahide
Se porneste cuptorul.
Se amesteca untul cu cacao. Se adauga zaharul .
Se adauga ouale unul cate unul si se amesteca bine.
Se adauga bobitele de vanilie, faina si sarea si se amesteca numai pana cand nu se mai vede faina.
Se pune compozitia intr-o forma patrata 20×20 cm tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cam 25 minute.
Se face testul cu scobitoarea si e gata cand este inca umeda. Nu lasati sa stea mai mult, caci va deveni uscata.
Se lasa sa se raceasca.
Crema
Se amesteca untul cu zaharul, apoi se adauga untul de arahide.
Se aplica crema peste negresa.
Glazura
Se topeste ciocolata la bain marie. Cand s-a topit, se adauga untul, se amesteca si se se toarna uniform peste crema cu unt de arahide.
Se lasa deoparte pana se intareste glazura.
Cand se feliaza, mai intai se lasa cutitul sub jet de apa fierbinte, se sterge si apoi se feliaza. Daca sariti peste acest pas, glazura se va crapa.
Incercati si voi negresa cu unt de arahide.

