
Uscatele cu praf de copt si smantana
Uscatele. Minciunele. Fundite. Scoruse. Cirighele. Ciurigai. Minciunele cu smantana. Minciunele fara drojdie. Izmene intoarse. Gogosi crocante. Veronici. Urechiuse. Picioare strambe
Am tot pregatit reteta, dar se mancau atat de repede ca nu apucam sa le pozez.
Usor de facut
Minciunele sunt o reteta simpla si rapid de preparat. Cu doar cateva ingrediente de baza si timp minim de gatire, puteti avea niste delicii gata în cel mai scurt timp.
Ingrediente:
500 gr faina
2 oua
25 gr zahar
1 lingurita de esenta de vanilie
220 gr de smantana 12% grasime
1 lingurita praf de copt
60 ml coniac (optional)
ulei pentru prajit
Mod de preparare reteta uscatele:
Se prepara ingredientele.
Se pun toate ingredientele intr-un bol si se framanta un aluat elastic.
Atunci cand apasati cu degetul in el, isi revine la forma initiala.
Se mai poate adauga faina, daca este nevoie.
Se presara pe masa de lucru faina si se intinde o foaie dreptunghiulara de 5 mm.
Se taie romburi de marime egala (cam 3×8 cm).
In fiecare romb se face o taietura de 1 cm in mijloc.
Prin taietura se scoate capatul rombului.
Se pune la incins ulei si se pun pe rand uscatelele.
Dupa ce s-au rumenit pe o parte, se intorc si pe cealalta.
Se scot pe hartie absorbanta.
Se pudreaza cu zahar si se servesc.
Pofta buna!
recomand si aceste retete:
Pancakes coreene Hotteok umplute cu zahar brun si scortisoara


2 comentarii
TrustLink
Cele mai bune minciunele sunt cele crocante la exterior si pufoase la interior, iar aceasta reteta le garanteaza pe ambele. Odata ce le scoateti din ulei, puteti sa le ornatifi cu fundite colorate, scoruse sau ciurigai, pentru un aspect deosebit. Sau le puteti face si mai delicioase folosind smantana, la care le puteti adauga si esenta de vanilie pentru un plus de aroma. Nu va lasati insa cuceriti prea usor de aceste minciunele, caci pot disparea ca prin minune! Asadar, nu uitati sa faceti poze inainte sa le savurati si sa va mandriti apoi cu rezultatul final.
Adina
Exact!