Chec la tava cu 8 oua
Desert,  Retete romanesti

Chec la tava cu 8 oua

Chec la tava cu 8 oua. Reteta de chec la tava. Chec pufos si simplu cu 8 oua.

Un chec pufos este moale si aerat, cu o textura usoara si o crusta crocanta. Cand tai checul, vei observa o miez umed si elastic. Gustul este dulce si aromat, cu o nota subtila de vanilie sau alte arome pe care le-ai adaugat.

Poti sa-l savurezi simplu, ca atare, sau il poti insoti cu o ceasca de ceai sau cafea.
Este perfect pentru micul dejun, gustarea de dupa-amiaza sau chiar pentru o ocazie speciala.
Sper ca aceasta descriere te-a facut sa-ti imaginezi gustul si aspectul delicios al unui chec pufos!

Este checul cu care am crescut si pe care il facea mama la sfarsit de saptamana. Il mai fac si eu din cand in cand.

chec la tava cu 8 oua

Ingrediente:

8 oua
16 linguri de zahar
8 linguri de ulei
8 linguri de lapte
12 linguri de faina
7 gr praf de copt (un plic)
un varf de cutit de sare
3 linguri cacao
coaja rasa de la o lamaie
100 gr nuci tocate

Mod de preparare reteta Chec la tava cu 8 oua

Se pregatesc ingredientele si se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se mixeaza albusurile si se adauga treptat zaharul, mixand pana cand acesta se topeste.
Se incorporeaza galbenusurile, apoi se adauga laptele si uleiul, amestecand bine, pana cand se incorporeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si un varf de cutit de sare.
Se adauga compozitiei si se amesteca usor cu telul, cu miscari circulare, de jos in sus.
Compozitia se imparte in doua, in una se pune coaja rasa de lamaie si in cealalta se pune cacaua dizolvata in putin lapte si se amesteca usor pana cand este incorporata.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt sau ulei cu faina.
Se toarna compozitiile in tava, fie direct, fie cu lingura, se adauga nucile deasupra.
Se da tava la cuptor la 180 de grade si se coace 20 de minute sau pana cand trece testul scobitorii (scobitoarea introdusa in mijlocul checului trebuie sa iasa curata).
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca in tava si se portioneaza.

Pofta buna!

Recomand si aceste retete:

Chec pufos simplu

Chec cu banane si glazura de crema de branza cu cafea

chec cu banane si glazura

Chec cu caise reteta simpla si rapida de prajitura de casa

chec cu caise

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.