Ciorba rapida de fasole verde
Ciorba rapida de fasole verde
Ciorba de fasole verde este o delicioasa si sanatoasa reteta de ciorba, perfecta pentru zilele in care vrei sa gatesti ceva rapid si gustos.
Aceasta ciorba este plina de legume proaspete si are un gust minunat. Fasolea verde adauga o textura crocanta si un gust dulceag, iar legumele ii confera o savoare bogata.
Poti savura aceasta ciorba calda, alaturi de o felie de paine proaspata sau ca o masa usoara in sine.
Este o optiune excelenta pentru a te bucura de beneficiile legumelor intr-un mod delicios si rapid! Si este ideala in postul Craciunului, dar si cel dinaintea sarbatorilor pascale. Cand nu tineti post, se poate adauga afumatura sau carne de vita.
In concluzie, este o ciorba usoara, rapida si la indemana oricui. Se poate pregati in orice perioada a anului si poate fi servita si rece.
La fel de mult ne place si ciorba de fasole boabe
Dar sa nu uitam nici de ciorba de perisoare
Ingrediente:
400 gr fasole verde
2-3 rosii
1 ceapa
1 morcov
1 ardei gras
200 ml bulion
ulei
1 lngura de faina
sare si piper
frunze de patrunjel
Mod de preparare reteta ciorba rapida de fasole verde
Se pregatesc ingredientele.
Morcovul se curata si se taie marunt.
Rosiile se cresteaza, se oparesc in apa fierbinte si se curata de coaja.
Ceapa se taie marunt si se caleste.
Se adauga morcovii, dupa 2 minute se pun si rosiile taiate marunt.
Se taie cubulete ardeiul gras si se adauga in oala.
Se toarna apa si se lasa sa fiarba.
Cand a dat in clocot, se adauga fasolea verde si se fierbe la foc mediu.
Faina se rumeneste in putin ulei, se adauga bulionul.
Se adauga in oala, cand au fiert legumele.
Se lasa putin sa clocoteasca si se serveste cu frunze de patrunjel deasupra.
Pofta buna!
Recomand si aceste retete:
Pastai cu usturoi reteta traditionala romaneasca