Pastai cu usturoi reteta traditionala romaneasca
Pastai cu usturoi. Fasole verde sau galbena cu usturoi. Retete romanesti cu legume. Retete de post.
Aceasta este una dintre cele mai indragite mancaruri romanesti, mai ales pe timp de vara. Bineinteles ca se poate prepara si iarna cu fasole congelata sau conservata la borcan, dar tot cea proaspat culeasa e mai gustoasa.
Reteta de mai jos este a mamei mele, nu stiu daca la toate casele se prepara la fel, dar eu de cate ori vreau sa regasesc gustul ei, ma intorc la reteta aceasta. Bineinteles ca nu iese la fel ca a ei, dar eu ma straduiesc in continuare. Si aceasta imi aminteste de retetele copilariei.
Fasolea verde cu usturoi se serveste ca atare, dar merge bine si langa o friptura sau carnati. Eu as alege friptura de vita pe gratar sau chiar un steak coreean. Este buna atat calda, cat si rece.
Pasii retetei sunt foarte simpli. Se pregatesc ingredientele, se caleste ceapa si fasolea, se soteaza si se fierbe, iar la sfarsit se adauga usturoiul.
Ingrediente
1 kg de fasole pastai
1 ceapa
3-4 catei de usturoi
1-2 linguri de ulei
sare si piper, dupa gust
apa
Mod de preparare reteta pastai cu usturoi
Se pregatesc ingredientele. Ceapa se curata si se taie cubulete. Usturoiul se curata si se piseaza. Fasolea se taie la capete, se spala si se taie in bucati.
Se pune o tigaie sau o craticioara pe foc, se adauga uleiul si se caleste ceapa.
and devine translucida, se adauga fasolea verde. Se caleste putin, apoi se adauga apa, cat sa acopere fasolea. Se pune capacul si se lasa sa fiarba pana scade apa sau pana cand s-a fiert fasolea.
Se adauga usturoiul, se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper si se serveste.
Pofta buna!
Recomand si aceste retete romanesti:
Cartofi noi cu marar si usturoi
Ardei copti cu smantana reteta simpla moldoveneasca
Salata de ardei copti reteta traditionala romaneasca