
Sarmale de post cu pasat si orez
Sarmale de post cu pasat si orez este o reteta pe care o puteti pregati in perioada postului si nu numai. Este ideala pentru cei care nu vor sa consume carne.
Am incercat pentru prima oara sarmale de post cu pasat si orez la prietena mea Corina (saru’mana pentru masa) si de atunci le tot pregatesc, chiar daca nu mai gatisem niciodata cu pasat.
La reteta de sarmale de post cu pasat si orez puteti adauga si ciuperci si o puteti pregati si cu varza murata. Pasat gasiti in toate magazinele, mai sunt cunoscute si sub denumirea de crupe de porumb.
Incercati si reteta traditionala de sarmale.
Vedeti si reteta de sarmale la Crock Pot.
Ingrediente sarmale de post cu pasat si orez
1 varza dulce
1 ceapa
1 morcov
100 g pasat
200 g orez
ulei
cimbru
marar
sare si piper
pasta de tomate
bors
Mod de preparare reteta sarmale de post cu pasat si orez
Varza se desface in foi. Frunzele mici se taie in fasii subtiri.
Foile se oparesc in apa clocotita cu sare si se tin pana cand se inmoaie.
Se lasa deoparte sa se raceasca.
Pasatul si orezul se spala in cateva randuri de apa. Se lasa la scurs.
Morcovul si ceapa se curata. Morcovul se da pe razatoare, iar ceapa se toca marunt. Se calesc in ulei.
Se adauga o lingura de pasta de tomate, orezul si pasatul.
Se condimenteaza, dupa gust, cu cimbru, marar, sare si piper.
Se ia cu o lingura compozitie de orez si se pune in foaia de varza.
Se impatureste.
Vezi AICI cum se impacheteaza sarmalele.
Se continua cu restul sarmalelor.
Varza taiata marunt se pune pe fundul oalei si se aseaza sarmalele, una cate una.
Se amesteca apa cu pasta de tomate si bors si se toarna deasupra sarmalelor.
Se da oala la fiert, dar se pot face si in cuptor. Se fierb o ora, o ora si jumatate la foc mediu la inceput, apoi la foc mic.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

