
Salata a la russe de post
Salata a la russe de post. Salata de post cu legume. Salata Olivier. Salata cu legume si maioneza de post. Salata ruseasca de post. Salata de boeuf de post.
Salata a la russe este o salata traditionala ruseasca facuta de obicei cu cartofi taiati cubulete, morcovi, mazare, muraturi si maioneza. Este un fel de mancare popular in Rusia si alte tari din Europa de Est si este adesea servit ca garnitura sau aperitiv.
Unele variante de salata a la russe pot include si alte ingrediente, cum ar fi oua fierte, sunca sau mere. Este o salata racoritoare si consistenta, perfecta pentru o masa de vara sau o adunare de sarbatori.
Salata ruseasca de post este o salata delicioasa si sanatoasa, perfecta pentru persoanele care urmeaza o dieta vegetariana sau tin post.
Serveste aceasta salata ca o gustare sau ca un aperitiv pentru a-ti impresiona oaspetii la urmatoarea masa festiva. Este o optiune excelenta pentru mesele de post sau pentru persoanele care doresc sa manance mai sanatos.
Ingrediente:
500 gr de cartofi
1 morcov mare
2-3 castraveti murati
200 gr de mazare
1 lingurita de mustar
sare
piper negru, proaspat macinat
Pentru maioneza de post:
100 ml ulei
50 ml lapte de soia
1/2 lingurita mustar
1/2 lingurita suc de lamaie
putina sare
Mod de preparare reteta Salata a la Russe de post
Se pregatesc ingredientele.
Se spala cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja.
Morcovul se curata de coaja si se pune la fiert in apa cu sare.
Separat, se pune la fiert si mazarea, daca folositi congelata. Daca folositi mazare la borcan, se scurge de lichide.
Castravetii se scurg, se clatesc cu apa rece si se taie in cuburi. Se scurg din nou de lichid, presandu-i in maini.
Dupa ce au fiert cartofii si s-au racit, se decojesc si se taie in cuburi mici.
La fel se procedeaza si cu morcovul.
Se pun toate legumele intr-un bol incapator.
Maioneza
Ingredientele pentru maioneza se pun in recipientul inalt al mixerului vertical.
Se introduce mixerul in recipient, cand e la baza se porneste si se ridica incet in sus. Compozitia se va ingrosa.
Se adauga maioneza, o lingurita de mustar, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine.
Se poate orna dupa bunul plac sau se poate lasa ca atare.
Se pune la frigider pentru cel putin o ora inainte de a servi, pentru a permite sa se combine aromele.
recomand si aceste retete:
Salata ruseasca Şuba cu hering afumat, legume si maioneza
Salata de conopida cu maioneza

