Reteta Snickerdoodles fursecuri cu unt si scortisoara

Reteta snickerdoodles

20 min

simplu

1 portii

Reteta Snickerdoodles. Fursecuri cu scortisoara Snickerdoodles. Reteta de fursecuri cu scortisoara.Retete de fursecuri pentru sarbatori. Fursecuri de Craciun.

Snickerdoodles sunt fursecuri cu unt si tavalite prin scortisoara. Reteta de astazi este pregatita de mezina, deci sunt atat de usor de facut ca si un copil se descurca de minune. De aceea am adus si reteta pe blog, ca sa te poti inspira. Si poate si copiii tai vor dori sa o incerce. Mai facusem acesti biscuiti cand erau copiii mai mici, dar cumva nu ajunsese reteta pe blog.
Voi lasa aici povestea acestor fursecuri, peste ani si ani cand fiica mea o sa vrea sa ii repete, sa-si aminteasca de ziua cand i-a facut prima oara. Dupa ce mi-a cerut voie sa prepare ceva dulce, s-a pus pe cautat retete si m-a anuntat ca a ales-o pe aceasta. Modul ei de preparare a fost putin diferit, in functie de cum a inteles ea reteta.
Strigand, din cand in cand, din bucatarie si intrebandu-ma unele detalii, m-am prezentat si eu cand aveam compozitia amestecata. Am asteptat-o sa-i tavaleasca prin zahar, i-am pus la cuptor si privirea de pe fata ei cand au fost gata a fost de milioane! I-a devorat cu aceeasi placere cu care i-a pregatit.

De ce sa prepari Snickerdoodles?

  • Sunt foarte usor de facut
  • Sunt absolut delicioase
  • Sunt nelipsite de pe platoul de fursecuri de Craciun

Nu e nevoie de forme speciale pentru prepararea lor, au un gust aromat, sunt pufoase si atat de usor de facut! Cu ingrediente putine si o aroma atat de placuta, aceste fursecuri trebuie sa faca parte din traditia sarbatorilor de iarna.

De ce ingrediente este nevoie pentru Snickerdoodles?

Faina – faina alba 000, dar e buna si 550
Zahar – pentru compozitie s-a folosit zahar alb, iar pentru tavalit fursecurile s-a folosit zahar brun
Unt – unt la temperatura camerei
Ou – de obicei folosesc oua de marime mare la prajituri si fursecuri
praf de copt – agentul de crestere preferat la fursecuri
arome – vanilie pentru aluat si scortisoara pentru tavalit fursecurile
sare –
este importanta, pentru a evidentia aromele

Cum se prepara reteta Snickerdoodles?

Procesul este foarte simplu. Se amesteca ingredientele pentru aluat, se formeaza bilute care se dau prin zahar brun cu scortisoara si se coc la cuptor.

Pentru platoul de fursecuri de sarbatori recomand cornuletele cu untura, Fursecuri Papucei, biscuiti spritati si braduti dulci.

Fursecuri Snickerdoodles

  • 150 gr zahar alb
  • 75 gr zahar brun
  • 115 gr unt
  • 1 ou
  • 180 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita sare

Mod de preparare reteta Snickerdoodles

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se mixeaza zaharul alb cu untul, pana devine o compozitie cremoasa. Se adauga vanilia si oul si se mixeaza in continuare.
Faina se amesteca cu praful de copt, sarea si 1/2 lingurita de scortisoara si se adauga la compozitia de unt.
Se amesteca doar cat sa formeze un aluat si se formeaza bilute de marime egala.

Se amesteca restul de scortisoara cu zahar brun si se ruleaza prin acest amestec bilutele de aluat.

Se pun in tava tapetata cu foaie de copt. Se lasa spatiu intre ele, deoarece isi maresc volumul in timpul coacerii.

Se coc la 180 de grade pentru 8 minute.

Reteta snickerdoodles

Se lasa la racit si se servesc. Pofta buna!

Reteta snickerdoodles

Mai recomand si:

Fursecuri americane cu ciocolata Chocolate chip cookies

Fursecuri bilute cu nuca de cocos

Fursecuri bilute cu nuca de cocos

Braduti din turta dulce

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.