Fursecuri Papucei
Fursecuri Papucei. Reteta de fursecuri cu unt Papucei sau Gandacei. Cum se prepara biscuitii Gandacei. Fursecuri romanesti pentru sarbatori.
Am pregatit aceste fursecuri pentru sarbatori si mereu am avut impresia ca sunt greu de preparat. Nu puteam fi mai departe de adevar. Nu e nevoie de forme speciale, pur si simplu ne trebuie o furculita cu care sa-i dam forma.
Sunt des intalnite pe platourile de sarbatori, mai ales de Craciun si sunt foarte apreciate.
Fursecurile se pot lipi intre ele cu o crema de ciocolata preparata in casa, cu gem sau cu crema de ciocolata din comert. Eu am optat pentru ultima versiune.
Ciocolata pe care o veti folosi la ornat poate fi ciocolata neagra sau cu lapte, dar puteti folosi chiar si alba. Nu folositi ciocolata cu umplutura.
Pasii retetei constau din prepararea aluatului, formarea bilutelor, presarea lor cu furculita, coacerea, racirea, umplerea cu crema de ciocolata si decorarea.
Va recomand si Fursecuri bilute cu nuca de cocos
Vedeti si reteta de Cornulete fragede cu untura
Fursecuri Papucei
- 250 gr faina
- 125 gr unt
- 125 gr zahar
- 1 ou
- 1½ lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 100 gr ciocolata
- crema de ciocolata
- nuca de cocos
Mod de preparare reteta Fursecuri Papucei
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se mixeaza untul cu zaharul, apoi se adauga oul si esenta de vanilie. Se mixeaza in continuare.
Se adauga faina, praful de copt si sarea si se mixeaza pana se obtine un aluat omogen.
Se formeaza bilute de marime egala si se pun in tava de copt.
Fiecare biluta de aluat se turteste cu ajutorul furculitei.
Se introduce tava in cuptor si se coc fursecurile cam 8 minute la 180 de grade.
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi.
Se iau cate doua fursecuri si se lipesc crema de ciocolata, apoi se inmoaie un capat prin ciocolata topita.
Se pune nuca de cocos in farfurie si se introduce capatul cu ciocolata.
Se aseaza pe platou si se servesc.
Pofta buna!