Foietaj cu gem

foietaj cu gem

Foietaj cu gem. Retete cu aluat de foietaj. Foietaj dulce cu gem. Desert rapid cu aluat de foietaj.

Mie mereu mi-au placut retetele simple si rapide. Cred ca de aceea am mereu un aluat de foietaj in congelator. Ma salveaza cand am nevoie sa prepar ceva intr-un timp scurt sau cand apar musafiri neanuntati. Imi place ca pot prepara ceva dulce, dar si ceva sarat. Si am o gama mare de retete de unde sa ma pot inspira.

Cand am musafiri, pregatesc rapid o coronita sau bastonase, dar cele mai indragite sunt rulourile pizza.

Pasii retetei sunt simpli: se decongeleaza aluatul, se taie in diferite forme si se da tava la cuptor. Se gasesc pe internet fel si fel de idei pentru a modela, dar se poate folosi la fel de bine si imaginatia.

Ingrediente

un pachet aluat de foietaj
un borcan de gem
fulgi de cocos (optional)

Mod de preparare reteta Foietaj cu gem

Se pregatesc ingredientele si se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.

Se scoate aluatul de foietaj si se intinde putin pe masa de lucru cu ajutorul sucitorului. Se taie in patrate sau dreptunghiuri.

Pentru forma de mai jos, se taie un patrat, se impatureste in doua si se taie ca in imagine.

Se pune gem in mijloc, se presara nuca de cocos, iar marginile se plaseaza in directii opuse.

Se formeaza spirale, flori sau fel și fel de forme. La mijloc se pune gem, iar deasupra se presara fulgi de cocos.

Pentru spirala, se taie un patrat, apoi se despica de patru ori, lasand un cm fata de centru si se rasucesc pe dinauntru.

foietaj cu gem

Pentru floare se taie doua bucati: un patrat si o fasie, aceasta din urma se va aseza peste patrat, dupa ce s-a pus si niste gem.

Pentru forma impletita se taie un dreptunghi si se taie in stanga si dreapta fasii, iar in mijloc se pune gem, apoi se impleteste.

Se pun in tava in care s-a pus hârtie de copt si se dau la cuptor pentru 20-25 de minute.
Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca si se servesc.
Pofta buna!

Mai recomand si:

Foietaj cu banane si ciocolata

Foietaj cu banane si ciocolata

Rulouri cu nuca, unt si scortisoara

Rulouri cu nuca

Pancakes coreene Hotteok umplute cu zahar brun si scortisoara

Pancakes coreene Hotteok

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.