Fursecuri cu gem de zmeura
Fursecuri cu gem de zmeura Retete simple de fursecuri. Fursecuri pentru Craciun. Fursecuri cu gem.
Fursecurile acestea sunt nelipsite de pe platoul de Craciun, dar le pregatesc tot timpul sezonului rece, pentru ca sunt foarte indragite.
Se prepara cu ingrediente putine si accesibile, pe care le am mereu in casa. Merita desfacut un borcan de gem pentru ele!
Mie imi amintesc de sarbatori, cand avem multe feluri de prajituri pe masa si nu stim din care sa luam. Imi amintesc de familia in jurul mesei, cum depanam amintiri si ne bucuram ca putem fi impreuna. Sau ii amintim pe cei care n-au putut veni acasa, sa petreca impreuna cu noi.
Daca tii post, poti incerca varianta aceasta.
Bineinteles ca se poate folosi orice fel de gem, dar acesta este preferatul, cand vine vorba de aceste fursecuri. Se potrivesc de minune si cu cel de prune, capsuni sau caise.
Ingrediente:
200 gr unt, la temperatura camerei
250 gr zahar
250 gr faina
1 ou
1 zahar vanilat sau 1 lingurita esenta de vanilie
1 praf de sare
1 borcan de gem de zmeura
Mod de preparare reteta fursecuri cu gem de zmeura
Se pregatesc ingredientele. Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade.
Untul se mixeaza cu zaharul, pana cand compozitia devine cremoasa. Se adauga oul si zaharul vanilat sau esenta si se mixeaza in continuare.
Se adauga si praful de sare si se formeaza un aluat omogen.
Se da la frigider pentru 30 de minute sau pana cand de intareste.
Se ia cate o bucatica de aluat, cam de 1 cm si se face o biluta, care se pune in tava.
Se apasa cu degetul mare, cat sa se faca o adancitura in mijloc.
Se pune gem inauntru.
Se da tava la cuptor, pentru 8-10 minute, la 180 de grade.
Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Pofta buna!
Recomand si aceste retete de fursecuri: