prajitura greta garbo
Bucataria internationala,  Craciun,  Pasti,  Prajituri,  Retete de sarbatori

Prajitura Greta Garbo cu gem de caise si nuca macinata

Prajitura Greta Garbo. Prajitura Zserbo. Reteta prajitura Jerbo. Prajitura cu foi si gem. Reteta de prajitura traditionala. Prajitura pentru sarbatori.

Prajitura Greta Garbo este un desert traditional adorat pentru combinatia sa perfecta de foi fragede, umplutura bogata de nuca si gem, completata de o glazura fina de ciocolata. Este o prajitura ideala pentru sarbatori sau pentru momentele in care vrei sa iti rasfeti familia cu un desert sofisticat, dar usor de preparat.

Este formata din foi fragede, umplute cu un strat generos de gem de caise si nuca macinata, iar la final este acoperita cu o glazura fina de ciocolata.

Este una dintre cele mai cunoscute prajituri pe care le prepara gospodinele noastre. Vine din bucataria maghiara si imbina perfect nuca si gemul acrisor. E de preferat sa folositi gem de caise, dar se poate prepara si cu altfel de gem, important sa fie acrisor.

Reteta  este cu atat mai buna cu cat nu trebuie sa coaceti separat foile, se da toata prajitura la cuptor.
Incercati si prajitura Tavalita, prajitura Alba ca Zapada sau cornulete

Ingrediente prajitura Greta Garbo

Foile
450 g faina
200 g untura sau margarina (sau un amestec)
50 g zahar
1 galbenus
20 g drojdie
100 ml smantana
varf de cutit de sare
Umplutura
300 g gem acrisor (de preferat de caise)
200 g nuca macinata
100 g zahar
Pentru glazura:
2 linguri de ulei
200 g ciocolata

Mod de preparare reteta Greta Garbo

Foile
Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga untura sau margarina, galbenusul de ou si smantana. Se adauga faina si sarea si se framanta un aluat. Se lasa deoparte un sfert de ora.
Se amesteca nucile cu zaharul.
Se imparte aluatul in 3.

Asamblarea
Se intinde o foaie si se aseaza in tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt. Se pune jumatate din gem si presaram deasupra jumatate din nuca cu zahar.
Se intinde a doua foaie, care se pune peste si se adauga restul de gem si nuca.
Se intinde a treia foaie si se pune deasupra. Se lasa deoparte cam o jumatate de ora.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit, unde se va lasa cam 45 de minute.
Se scoate si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Pe baie de aburi, se topeste ciocolata si se amesteca cu cele doua linguri de ulei. Se toarna peste prajitura racita si se uniformizeaza cu un cutit. Puteti presara deasupra nuca de cocos.
Se lasa deoparte peste noapte si se feliaza. Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

RECOMAND SI ACESTE RETETE:

Prajitura Rudi cu branza de vaci

Prajitura Snickers cu crema caramel si alune

Prajitura Snickers

Prajitura cu bezea, nuca si gem

Prajitura cu bezea, nuca si gem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.