Cum se face salata la borcan
Cum se face salata la borcan?
Daca tot am inceput seria de salata la borcan sau salata to go cum imi place mie sa-i zic, hai ca postarea aceasta sa fie despre cum se prepara ele in general si care sunt regulile de baza.
Am dat peste aceste salate intr-o carte de pe Kindle, erau vreo 7 combinatii, dar de cum le-am vazut am stiut ca ceru’-i limita. Deja am postat salata to go, cu paste, cu linte, ba chiar si o varianta indiana. Ramaneti pe aproape ca mai vin retete noi si vom avea si o serie cu sosuri pentru salata.
De ce sa faci o salata la borcan?
– este versatila, combinatiile sunt nesfarsite
– o poti duce cu tine la birou, la scoala, la serviciu, la picnic
– legumele raman crocante si nu vor fi imbibate cu sos de salata
– o poti pregati in functie de nevoile tale (dieta, detox, gusturi)
– mananci sanatos
– economisesti bani
Cum se face salata la borcan
Regula de baza este sa pastrezi ordinea straturilor.
Primul strat este cel cu sosul de salata, pe care il pregatesti intr-un bol. Apoi il torni in borcan.
Urmeaza stratul cu ingredientele mai tari si care nu absorb sos, cum ar fi: naut, fasole, morcovi rasi, porumb, masline, telemea.
Urmeaza stratul cu legume: rosii, castraveti, ridichi, ceapa.
In ultimul strat adaugati frunze de salata, andive sau spanac proaspat.
La salata mai puteti adauga si nuci, seminte sau chiar fructe uscate.
Puteti pregati si o salata de fructe, pe care sa o stropiti cu suc de lamaie sau de portocale si sa adaugati nuci, alune, stafide, etc.
Mai puteti adauga si carne sau oua fierte, pe acestea le-as adauga la urma.
Salata la borcan se pastreaza peste noapte la frigider. Cand vreti sa o serviti, puteti rasturna borcanul (aveti grija sa fie inchis ermetic), puteti rasturna continutul intr-un bol sau puteti amesteca cu o furculita.
Avantaje salata la borcan
– stii ce mananci
– iti faci masa dupa gusturi si nevoi proprii
– iesi mai ieftin decat daca o comanzi
– te asiguri ca mananci sanatos
– ducand salata la birou, ii inveti si pe ceilalti sa manance sanatos