Prajitura Rudi cu branza de vaci
Craciun,  Desert,  Pasti,  Prajituri,  Retete de sarbatori,  Ungaria

Prajitura Rudi cu branza de vaci

Prajitura Rudi cu branza de vaci. Prajitura de casa cu branza de vaci. Prajitura Rudy. Prajitura simpla si rapida. Prajitura cu cacao si branza de vaci.

Prajitura Rudi este o delicatesa minunata pentru iubitorii de dulciuri. Aceasta prajitura are doua blaturi aromate si o umplutura delicioasa de branza de vaci.

Este un desert perfect pentru a fi servit alaturi de o ceasca de ceai sau cafea la micul dejun sau la gustare.
Reteta este simpla si usor de facut acasa, iar rezultatul final va fi cu siguranta unul delicios si impresionant.

Denumirea ii vine de la batoanele unguresti de branza dulce invelite in ciocolata túró rudi, care apoi s-au transformat in prajitura Túró Rudi szelet.

Am folosit branza la galetusa de la Lidl, de aceea am mai adaugat in compozitie doua linguri de gris. Daca folositi branza de vaci, bine scursa, nu mai este nevoie de gris.
Am mai facut de multe ori reteta, astfel ca am putut s-o adaptez gusturilor noastre. Am redus cantitatea de zahar, daca o doriti mai dulce puteti respecta cantitatea din link.

Prajitura Rudi cu branza de vaci

Ingrediente:

Pentru aluat:
400 gr faina
250 gr unt
100 gr zahar
1 galbenus
7 gr praf de copt
4 linguri de cacao
Pentru crema de branza:
900 gr branza de vaci
4 oua
1 albus
200 g zahar
2 linguri de gris
1 plic de zahar vanilat

Mod de preparare reteta prajitura Rudi cu branza de vaci:

Se pregatesc ingredientele.
Se pune faina intr-un bol si se amesteca cu cacaua si praful de copt.

Se adauga untul, zaharul si galbenusul si se framanta un aluat omogen, nelipicios.

Se imparte aluatul in doua parti egale si se da la rece pentru o jumatate de ora sau zece minute la congelator.
Intre timp, se prepara crema de branza de vaci.
Se mixeaza branza cu zahar, zaharul vanilat si ouale.

Se tapeteaza tava de 22×32 cm cu hartie de copt si se pune jumatate din aluat. Se poate razui, apoi distribui egal cu ajutorul mainilor.

Se pune deasupra crema de branza si se distribuie egal.

Deasupra se rade a doua parte de aluat.

Se da tava la cuptor la 180 de grade pentru 40 de minute.

Se lasa sa se raceasca in tava cateva minute.

Prajitura Rudi cu branza de vaci

Se taie in patrate, apoi se aseaza pe platou.

Pofta buna!

recomand si aceste retete:

Prajitura Fanta cu crema de branza si suc de portocale

prajitura Fanta

Prajitura cu bezea, nuca si gem

Prajitura cu bezea, nuca si gem

Reteta prajitura Albinita

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.