Cornulete de post cu marmelada – reteta perfecta pentru un desert simplu si delicios
Cornulete de post cu marmelada. Cornulete de post. Cornulete fragede. Cornulete cu marmelada. Reteta cornulete de post. Desert de post. Cornulete fragede de post. Reteta simpla de post. Reteta cornulete cu marmelada. Cornulete fara unt. Dulciuri de post. Cornulete de post fragede. Cum faci cornulete de post. Cornulete rapide. Reteta fara lactate. Reteta vegana cornulete. Aluat pentru cornulete. Cornulete cu gem. Desert fara lactate.
Cornuletele de post sunt o alegere excelenta pentru cei care isi doresc un desert savuros, dar fara ingrediente de origine animala. Acestea sunt fragede, aromate si se pregatesc rapid, fiind perfecte pentru post sau pentru momentele in care vrei ceva dulce, dar simplu de realizat.
De ce sa alegi cornuletele de post?
Cornuletele de post sunt nu doar delicioase, ci si versatile. Le poti umple cu marmelada, gem, nuca sau alte umpluturi pe care le preferi. In plus, acestea nu contin ingrediente de origine animala, asa ca sunt ideale pentru persoanele care tin post, sunt vegane sau pur si simplu vor sa incerce ceva diferit.
Aceste cornulete de post cu marmelada sunt ideale pentru sarbatori, zile obisnuite sau pentru a fi servite alaturi de o ceasca de ceai sau cafea. Faptul ca sunt simplu de pregatit si versatile le transforma intr-un desert indragit de toata familia.
Sfaturi utile pentru cornulete de post perfecte
Alege marmelada potrivita: Marmelada de prune este mai densa si mai usor de utilizat, evitand scurgerile in timpul coacerii.
Respecta temperatura cuptorului: Daca cuptorul tau tinde sa arda, coace cornuletele pe un raft mai inalt sau redu temperatura la 170°C.
Variante de umplutura: Poti inlocui marmelada cu gem de fructe, crema de nuci sau chiar ciocolata vegana.
Ingrediente necesare pentru cornulete de post cu marmelada
250 ml de apa minerala carbogazoasa
100 ml de ulei vegetal
3 linguri de zahar
1 pliculet de zahar vanilat sau esenta de vanilie.
1 pliculet de praf de copt.
500 g de faina sau cat cuprinde
200 g de marmelada (de prune, caise sau alt tip, dupa preferinta).
Zahar pudra pentru decor
Mod de preparare reteta cornuletele de post cu marmelada
Se pregatesc ingredientele.
Intr-un bol mare, se amesteca apa minerala, uleiul, zaharul si zaharul vanilat pana cand zaharul se dizolva complet.
Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se incorporeaza treptat in amestecul lichid. Se framanta aluatul pana cand devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
Se imparte aluatul in 2-3 bucati pentru a-l intinde mai usor. Pe o suprafata presarata cu faina, se intinde fiecare bucata sub forma de cerc, cu o grosime de aproximativ 3-4 mm.
Se taie cercul in triunghiuri mici (ca felii de pizza).
Se pune cate o lingurita de marmelada pe baza fiecarui triunghi, apoi se ruleaza spre varf pentru a forma cornuletele.
Se asaza cornuletele pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 de minute sau pana devin usor aurii.
Dupa ce s-au racit putin, se presara zahar pudra peste cornulete pentru un aspect festiv.
RECOMAND SI ACESTE RETETE DE CORNULETE:
Cornulete tigarete fragede si delicioase cu magiun sau gem si untura
Cornulete fragede cu migdale – desertul perfect pentru sarbatori