Biscuiti cu cacao reteta de baza pentru fursecuri cu cacao
Biscuiti cu cacao, o reteta simpla si ieftina si pe gustul tuturor. N-au cum sa nu-ti placa!
Reteta de biscuiti cu cacao o primim de la Marius Demici si ii multumim ca a impartasit-o cu noi. Il asteptam si altadata, o sa vedeti ce priceput e si ce preparate apetisante stie sa pregateasca.
Biscuiti cu cacao, o reteta care merita salvata. Cu siguranta o veti repeta de cate ori veti avea ocazia, fie sarbatoare sau fie ca va e pofta de ceva dulce.
Incercati si reteta de fursecuri americane cu ciocolata chocolate chip cookies, fursecuri cu alune si ciocolata sau biscuiti cu nuca.
Ingrediente biscuiti cu cacao
Faina: 250gr
Cacao: 30gr
Zahar: 100gr
Unt (rece): 120gr
1 ou
1 galbenus de ou
1 lingurita de praf de copt
Mod de preparare reteta biscuiti cu cacao
Se amesteca faina, cacaoa, zaharul si praful de copt.
Se creaza un crater in care se adauga bucatile de unt rece de la frigider, se framanta cu varful degetelor(trebuie sa devina nisipos).
Se face un crater, in mijloc se pune oul si galbenusul.
Se framanta aluatul. Se framanta foarte putin, doar cat sa obtinem un aluat omogen. Daca exageram cu framantatul devine elastic gen aluat pentru paine. Aluatul trebuie sa fie sfaramacios, nu elastic.
Cand aluatul nu se mai lipeste de degete, se modeleaza sub forma de minge.
Aluatul se lasa la rece pentru o jumatate de ora.
Se intinde o foaie subtire si se decupeaza cercuri cu o forma de fursecuri sau cu un pahar. Se inteapa fiecare cu o furculita.
Se pune foaie de copt in tava si se aranjeaza rondelele de aluat.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit si biscuitii se coc 10-12 minute, la 180 de grade.
Se lasa sa se raceasca.
Incearca si tu biscuiti cu cacao.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.