Cremsnit cu frisca
Una dintre prajiturile pentru care mereu alergam pana la cofetarie era Cremsnit cu frisca, o prajitura pe care nu ma incumetam sa o fac eu. Acum ca am trecut de pasul asta, pot doar sa va spun ca este foarte usor de preparat.
Am cautat retete pe net si m-am oprit la cea a Mihaelei (Pasiunile Mihaelei), o reteta explicata frumos si usor de inteles.
Ingrediente Cremsnit cu Frisca
- 400 g aluat de foietaj
- 900 ml lapte
- 200 g zahar
- 5 oua
- 1 baton de vanilie Kotanyi
- 100 g amidon
- 50 g unt
- 500 ml frisca indulcita
- 1 intaritor de frisca Dr Oetker
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare reteta Cremsnit cu frisca
Mai intai preparam foile de cremsnit. Impartim aluatul de foietaj in doua parti egale si le intindem cu sucitorul pe o masa de lucru pe care am presarat faina. Le coacem, iar foaia pe care o vom folosi deasupra o crestam ca in imagine, pentru a ne fi mai usor sa taiem prajitura.
Pregatim ingredientele pentru crema. Spargem ouale pe rand, unul cate unul intr-o farfurie separata, pentru a ne asigura ca nu avem oua stricate. Amidonul il cernem.
Intr-un bol, batem ouale cu zahar si amidon si o treime din lapte. Restul laptelui il punem la foc si punem in el bobitele de vanilie. Cand incepe sa fiarba, luam oala de pe foc, mai amestecam inca o data cu telul compozitia de ou si o turnam peste lapte, amestecand continuu. Punem oala inapoi pe foc si fierbem cam 10 minute la foc mic, amestecand foarte des si avand grija sa nu se lipeasca.
Cand e gata, luati deoparte, adaugati untul si amestecati bine.
Acoperiti cu cealalta foaie si dati tava la frigider.
In mod normal, se lasa peste noapte la frigider. Daca nu aveti rabdare puteti incerca o felie de Cremsnit cu frisca si mai repede. Inainte de a servi, pudrati cu zahar pudra.
Va provoc si pe voi sa incercati reteta de Cremsnit cu frisca!
4 comentarii
Micky Apostu
Ce frumos ti-a iesit! Mi-ai facut o pofta, cred ca am sa mai fac si eu 🙂
Mitinita
Neaparat sa le incerci 🙂
Alexandra
Buna ziua aveti un site superb vroiam sa te intreb nu te-ar interesa un parteneriat sau simplu link exchange sa mai cresc si eu blogutzul meu Tort Retete . Ms frumos si succes in continuare !
Mitinita
Multumesc de vizita si mult succes si tie 🙂