Turta dulce la tava
Colaborari,  Craciun,  Desert,  Prajituri,  Retete de sarbatori

Turta dulce la tava

Turta dulce la tava . Retete de Craciun. Retete de turta dulce. Reteta simpla si rapida pentru sarbatorile de iarna.

Iti plac prajiturile de casa? Daca da, atunci ai o surpriza incantatoare cu turta dulce preparata la tava!
Aceasta prajitura este o delicatesa delicioasa.
In aceasta postare pe blog, vom explora aromele irezistibile si prepararea unica a acestui desert si de ce
ar trebui sa fie pe lista ta de incercat.

Ce este prajitura Traybake Gingerbread?

Turta dulce la tava, cunoscuta si sub denumirea de traybake gingerbread, este un desert bogat si aromat
realizat cu o combinatie de condimente si miere.
Are o aroma distincta, care este atat dulce, cat si usor picant, facandu-l un rasfat perfect pentru cei care
se bucura de diverse senzatii gustative.

Turta dulce la tava

Ingredientele cheie  faina, mierea, zaharul, margarina Rama pentru copt, folosita la prajitura, dar si la
glazura, ouale si un amestec de condimente calde precum scortisoara, ghimbirul si cuisoarele. Aceste
ingrediente lucreaza impreuna pentru a crea un echilibru armonios de arome.

Ingrediente:

Pentru prajitura:
200 gr Rama pentru copt
150 gr zahar
4 linguri de miere de albine
2 oua
300 gr faina
1 plic de praf de copt
1 varf de cutit de sare
150 ml lapte
Condiment pentru turta dulce
1 lingura scortisoara
1/2 lingurita ghimbir pudra
1/4 lingurita nucsoara
Pentru glazura
50 gr Rama pentru copt
100 gr crema de branza
150 gr zahar pudra
Pentru decor:
figurine de turta dulce

Mod de preparare reteta turta dulce la tava

Se pregatesc ingredientele si se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se mixeaza Rama pentru copt cu zaharul, pana devine o compozitie cremoasa.

Rama pentru copt ofera textura si volum prajiturii si este partenerul perfect pentru a obtine cele mai
delicioase prajituri si aluaturi!
Se adauga miere si ouale, se mixeaza in continuare, apoi se adauga faina, laptele si condimentele pentru
turta dulce.
Se mixeaza pana cand devine o compozitie omogena.
Se pune foaie de copt in tava de 20×28 cm si se toarna compozitia.
Se da tava la cuptorul preincalzit si se coace la 180 de grade pentru 25-30 sau pana cand prajitura trece
testul scobitorii.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Intre timp, se prepara glazura, mixand Rama pentru copt, care ofera volum glazurii, crema de branza si
zaharul pudra.

Se pune peste prajitura si se portioneaza.

Se decoreaza cu turta dulce sau cu figurine de Craciun.


Pofta buna!

Recomand si aceste retete:

Braduti din turta dulce

Braduti din turta dulce

Tort de morcovi reteta de Carrot Cake

tort de morcovi

Prajitura Domino

Prajitura Domino

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.