Prajitura Domino

Prajitura Domino

70 min

mediu

8 portii

Prajitura Domino Reteta de prajitura cu foi. Prajituri simple cu foi. Retete de prajituri pentru sarbatori. Prajitura cu nuca si rahat.

Am ochit acum ceva vreme prajitura, dar nu gaseam niciodata timp sau ocazie s-o prepar. A incercat-o mama mea, am gustat-o si am testat si eu reteta. Excelenta prajitura!
Modul de preparare este asemanator cu al prajiturii Jerbo. Poate o veti gasi si sub alte denumiri, eu am pastrat varianta pe care am gasit-o.

Aceasta prajitura contine patru foi, care se pun deodata in tava, nu se coc separat. Fiecare strat contine o umplutura diferita, iar combinatia este una foarte reusita. Nu pot decat sa va recomand si voua sa incercati reteta.

Merita sa incercati si prajitura Albinita

Prajitura Albinita

Adaugati pe lista de incercat si prajitura Tavalita

prajitura Tavalita cu nuca macinata

Ingrediente prajitura Domino

Foile
500 gr faina
150 gr untura
1 plic de drojdie uscata sau 25 gr drojdie proaspata
100 ml lapte
2 oua
4 linguri de smantana
un varf de cutit de sare

Umplutura
1 borcan mic de gem de caise
2 albusuri
150 gr de zahar
200 gr nuca macinata
500 gr rahat

Glazura
2 galbenusuri
200 gr zahar pudra

Mod de preparare reteta

Se preincalzeste cuptorul.
Se iau 100 ml caldut peste care se pun o lingura dee faina, o lingurita de sare si drojdia. Se lasa deoparte 5 minute.
Daca folositi drojdie proaspata, aceasta se lichefiaza mai intai.
Intr-un bol se pune faina, untura, ouale, smantana si sarea si se framanta un aluat.

Se imparte in patru parti de marime egala.

Se ia o tava de marimea 25×35 cm si se tapeteaza cu hartie sau foaie de copt.
Se intinde o foaie si se aseaza in tava.

Prajitura Domino

Se aplica pe foaie gem de caise.

Se intinde a doua foaie si se pune in tava.
Se taie rahatul in bucatele si se aseaza peste a doua foaie.

Prajitura Domino

Se intinde a treia foaie si se aseaza in tava.
Albusurile se mixeaza cu putina sare si se adauga putin cate putin zaharul. Se mixeaza pana cand acesta se topeste.
Se amesteca usor cu nuca macinata.

Albusurile cu nuca se intind peste a treia foaie.

Se da tava la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 grade sau pana cand se rumeneste deasupra.

In timp ce prajitura e la cuptor, se mixeaza cele doua galbenusuri cu zaharul pudra, pana cand devine o crema spumoasa.

Se scoate prajitura din cuptor si se unge cu glazura din galbenusuri. Se intinde repede.

Se lasa sa se raceasca si se feliaza.

Prajitura Domino

Pofta buna!

Prajitura Domino

Va las si reteta prajiturii Fanta

prajitura Fanta

Prajitura Domino

Prep Time 25 minutes
Cook Time 45 minutes
Servings 8 portii

Ingredients

  • 500 gr faina
  • 150 gr untura
  • 7 gr drojdie uscata sau 25 gr drojdie proaspata
  • 100 ml lapte
  • 4 linguri untura
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 borcan mic gem de caise
  • 2 albusuri
  • 200 gr nuca macinata
  • 150 gr zahar
  • 500 gr rahat
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra

Instructions

  • Se preincalzeste cuptorul.
    Se iau 100 ml caldut peste care se pun o lingura dee faina, o lingurita de sare si drojdia. Se lasa deoparte 5 minute.
    Daca folositi drojdie proaspata, aceasta se lichefiaza mai intai.
    Intr-un bol se pune faina, untura, ouale, smantana si sarea si se framanta un aluat.
    Se imparte in patru parti de marime egala.
    Se ia o tava de marimea 25x35 cm si se tapeteaza cu hartie sau foaie de copt.
    Se intinde o foaie si se aseaza in tava.
    Se aplica pe foaie gem de caise.
    Se intinde a doua foaie si se pune in tava.
    Se taie rahatul in bucatele si se aseaza peste a doua foaie.
    Se intinde a treia foaie si se aseaza in tava.
    Albusurile se mixeaza cu putina sare si se adauga putin cate putin zaharul. Se mixeaza pana cand acesta se topeste.
    Se amesteca usor cu nuca macinata.
    Albusurile cu nuca se intind peste a treia foaie.
    Se da tava la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 grade sau pana cand se rumeneste deasupra.
    In timp ce prajitura e la cuptor, se mixeaza cele doua galbenusuri cu zaharul pudra, pana cand devine o crema spumoasa.
    Se scoate prajitura din cuptor si se unge cu glazura din galbenusuri. Se intinde repede.
    Se lasa sa se raceasca si se feliaza.
    Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.