Prajitura Domino
Prajitura Domino Reteta de prajitura cu foi. Prajituri simple cu foi. Retete de prajituri pentru sarbatori. Prajitura cu nuca si rahat.
Am ochit acum ceva vreme prajitura, dar nu gaseam niciodata timp sau ocazie s-o prepar. A incercat-o mama mea, am gustat-o si am testat si eu reteta. Excelenta prajitura!
Modul de preparare este asemanator cu al prajiturii Jerbo. Poate o veti gasi si sub alte denumiri, eu am pastrat varianta pe care am gasit-o.
Aceasta prajitura contine patru foi, care se pun deodata in tava, nu se coc separat. Fiecare strat contine o umplutura diferita, iar combinatia este una foarte reusita. Nu pot decat sa va recomand si voua sa incercati reteta.
Merita sa incercati si prajitura Albinita
Adaugati pe lista de incercat si prajitura Tavalita
Ingrediente prajitura Domino
Foile
500 gr faina
150 gr untura
1 plic de drojdie uscata sau 25 gr drojdie proaspata
100 ml lapte
2 oua
4 linguri de smantana
un varf de cutit de sare
Umplutura
1 borcan mic de gem de caise
2 albusuri
150 gr de zahar
200 gr nuca macinata
500 gr rahat
Glazura
2 galbenusuri
200 gr zahar pudra
Mod de preparare reteta
Se preincalzeste cuptorul.
Se iau 100 ml lapte caldut peste care se pune o lingura de faina, o lingurita de zahar si drojdia. Se lasa deoparte 5 minute.
Daca folositi drojdie proaspata, aceasta se lichefiaza mai intai.
Intr-un bol se pune faina, untura, ouale, smantana, drojdia si sarea si se framanta un aluat.
Se imparte in patru parti de marime egala.
Se ia o tava de marimea 25×35 cm si se tapeteaza cu hartie sau foaie de copt.
Se intinde o foaie si se aseaza in tava.
Se aplica pe foaie gem de caise.
Se intinde a doua foaie si se pune in tava.
Se taie rahatul in bucatele si se aseaza peste a doua foaie.
Se intinde a treia foaie si se aseaza in tava.
Albusurile se mixeaza cu putina sare si se adauga putin cate putin zaharul. Se mixeaza pana cand acesta se topeste.
Se amesteca usor cu nuca macinata.
Albusurile cu nuca se intind peste a treia foaie.
Se intinde a patra foaie si se aseaza in tava.
Se da tava la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 grade sau pana cand se rumeneste deasupra.
In timp ce prajitura e la cuptor, se mixeaza cele doua galbenusuri cu zaharul pudra, pana cand devine o crema spumoasa.
Se scoate prajitura din cuptor si se unge cu glazura din galbenusuri. Se intinde repede.
Se lasa sa se raceasca si se feliaza.
Pofta buna!
Va las si reteta prajiturii Fanta
Prajitura Domino
- 500 gr faina
- 150 gr untura
- 7 gr drojdie uscata (sau 25 gr drojdie proaspata)
- 100 ml lapte
- 4 linguri untura
- 1 varf de cutit sare
- 1 borcan mic gem de caise
- 2 albusuri
- 200 gr nuca macinata
- 150 gr zahar
- 500 gr rahat
- 2 galbenusuri
- 200 gr zahar pudra
-
Se preincalzeste cuptorul.
Se iau 100 ml caldut peste care se pun o lingura dee faina, o lingurita de sare si drojdia. Se lasa deoparte 5 minute.
Daca folositi drojdie proaspata, aceasta se lichefiaza mai intai.
Intr-un bol se pune faina, untura, ouale, smantana si sarea si se framanta un aluat.
Se imparte in patru parti de marime egala.
Se ia o tava de marimea 25×35 cm si se tapeteaza cu hartie sau foaie de copt.
Se intinde o foaie si se aseaza in tava.
Se aplica pe foaie gem de caise.
Se intinde a doua foaie si se pune in tava.
Se taie rahatul in bucatele si se aseaza peste a doua foaie.
Se intinde a treia foaie si se aseaza in tava.
Albusurile se mixeaza cu putina sare si se adauga putin cate putin zaharul. Se mixeaza pana cand acesta se topeste.
Se amesteca usor cu nuca macinata.
Albusurile cu nuca se intind peste a treia foaie.
Se da tava la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 grade sau pana cand se rumeneste deasupra.
In timp ce prajitura e la cuptor, se mixeaza cele doua galbenusuri cu zaharul pudra, pana cand devine o crema spumoasa.
Se scoate prajitura din cuptor si se unge cu glazura din galbenusuri. Se intinde repede.
Se lasa sa se raceasca si se feliaza.
Pofta buna!
2 comentarii
mihalache maria
e mai simplu asa, decit sa coci 3-4 foi separat; se mai micsoreaza timpul de pregatire.
Mitinita
Oh, da. E cu mult mai usor.