Aluaturi,  Aluaturi dulci,  Bucataria internationala,  Desert

Crostata italiana

Ne bucuram tare mult cand ne impartasiti si ne trimiteti retetele voastre. Noi le postam cu mare drag si speram ca si altii se vor inspira din ele.
Reteta de crostata italiana este trimisa de Mariana Rezus si ii multumim, mai ales ca retetele italiene traditionale cam lipsesc de la noi. Te mai asteptam si cu alte retete, ca sa le incercam si noi.
Crostata  este o tarta, aflam mai multe chiar de la Mariana: „se pot face si biscuiti din acest aluat. Se poate face cu umplutura de ricotta, branza de vaci si cum mai fac ei aici cu gem de smochine, caise”. Ea ne-a trimis si o imagine cu o crostata cu gem.

Ingrediente

Pentru crusta
3 oua intregi
100 gr unt
250 zahar
1 plic praf de copt stins cu putin otet
500 gr faina

Crema Pasticera
3 galbenusuri de ou
5 linguri de zahar
zahar vanilat sau esenta de vanilie
3 linguri de faina
o jumatate de litru de lapte

Mod de preparare reteta crostata italiana

Crusta
Se amesteca ingredientele pentru aluat. Din acest aluat eu fac 3 crostate mici sau 1 mare si una mica.
Se coace crusta la 175 grade pana prinde o culoare galbena aurie. Cand se pune in tava se gaureste cu furculita. Cand scoatem din cuptor lasam sa se racoreasca si umplem cu crema.
Crema pasticera
Se amesteca zaharul, ouale si faina, laptele cate putin apoi se amesteca cu grija sa nu faca cocoloase si inca putin pana terminam laptele. Cand se incorporeza bine tot, se pune pe foc si se amesteca continu pana se ingroasa. La urma se adauga vanilia.
Ca sa racesc mai repede crema, pun o oala cu apa rece, iar deasupra craticioara cu crema si amestec mereu pana se raceste.
Se pune crema in crostata
Se poate orna cu fructe, capsuni sau kiwi. Se poate face si o gelatina din suc de fructe care se pune deasupra.
Se poate servi si ca atare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.