prajitura Tavalita cu nuca macinata
Craciun,  Desert,  Pasti,  Prajituri,  Retete de sarbatori

Prajitura Tavalita cu nuca macinata

Prajitura Tavalita cu nuca macinata sau prajitura Lamington este nelipsita de pe platoul de sarbatori sau din meniul de sfarsit de saptamana.
Cunosc prajitura Tavalita cu nuca macinata din copilarie, singura noastra treaba era sa alegem daca o vrem cu nuca de cocos sau nuca macinata. Cu nuca de cocos primeam mai rar, cand eram adolescenta a inceput sa se gaseasca si prin magazine. Dar tot parte din copilaria mea era.
Desi pare greu de facut, prajitura Tavalita cu nuca macinata se prepara foarte usor si destul de repede. Intr-o ora ai o prajitura delicioasa!

Merita incercata si prajitura Alba ca Zapada sau Lamaita

Prajitura Alba ca Zapada sau Lamaita cu lamaie si foi.

Incercati si prajitura Greta Garbo

prajitura greta garbo

Ingrediente prajitura Tavalita cu nuca macinata

Blatul
1 ou
200 g zahar
50 g unt topit
2 linguri miere
200 ml lapte
300 g faina
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita suc de lamaie

Glazura
200 g zahar
200 g unt
100 ml lapte
50 g cacao

200 g nuca macinata

Mod de preparare reteta prajitura Tavalita cu nuca macinata

BLATUL
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.

Se mixeaza oul cu zaharul.

Se adauga pe rand oul, untul si laptele si se mixeaza.

Se adauga faina, apoi bicarbonatul sting cu suc de lamaie.

Compozitia se pune intr-o tava de 35×25 cm.

Se pune tava in cuptor si se tine pana cand blatul incepe sa se rumeneasca.

Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Blatul se taie in cuburi de marime egala.

GLAZURA
Ingredientele pentru glazura se pun intr-o craticioara si se incalzesc pe foc pana cand se omogenizeaza.
Se lasa deoparte sa se raceasca.

CUM SE ASAMBLEAZA
Se ia cate un cub si se da prin glazura.

Apoi se tavaleste prin nuca macinata.

Se dau toate cuburile prin nuca si se aseaza pe platou.

Prajitura Tavalita cu nuca macinata e delicioasa!

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.