
Rulada de spanac cu branza si sunca – reteta de aperitiv festiv
Rulada de spanac cu branza si sunca. Rulada de spanac. Rulada aperitiv. Aperitiv rapid. Rulada cu branza. Rulada cu sunca. Reteta rulada spanac. Aperitiv cu spanac. Reteta cu branza si spanac. Gustare cu sunca. Aperitive festive. Reteta pentru sarbatori. Gustare pentru musafiri. Idei aperitive rapide. Rulada pentru platouri festive.
Rulada de spanac este o reteta simpla si savuroasa, perfecta pentru mese festive, gustari rapide sau pachetul de la serviciu. Se pregateste usor, arata spectaculos si are un gust echilibrat intre aroma usor amaruie a spanacului si umplutura cremoasa de branza si sunca.
Ingrediente necesare:
Spanac – ingredientul de baza pentru blat, aduce culoare si un aport important de vitamine si minerale. Poti folosi spanac congelat sau proaspat, in functie de ce ai la indemana.
Oua – ajuta la legarea compozitiei si ofera textura pufoasa blatului. Sunt esentiale pentru stabilitatea ruladei.
Faina – ofera consistenta aluatului de spanac si ajuta la coacerea uniforma. Poti folosi faina alba clasica sau o alternativa fara gluten.
Ulei – adauga un plus de finete si impiedica uscarea excesiva a blatului.
Sare – intensifica gustul ingredientelor si echilibreaza aromele.
Crema de branza – baza umpluturii, este fina si usor de intins. Poti opta pentru crema de branza simpla sau cu ierburi aromatice.
Cascaval ras – adauga un gust usor sarat si o textura mai cremoasa umpluturii. Este optional, dar recomandat pentru un plus de savoare.
Sunca presata sau sunca afumata – ofera aroma si consistenta. Alege un sortiment de calitate, cu gust placut si nu foarte gras.
Piper – completeaza aromele si adauga un strop de condiment subtil.
Ingrediente pentru rulada de spanac
Pentru blat:
200 g spanac congelat (sau 300 g spanac proaspat)
4 oua
3 linguri faina
1 lingura ulei
1 varf de cutit de sare
Pentru umplutura:
200 g crema de branza
100 g cascaval ras
150 g sunca presata sau sunca afumata
Sare si piper dupa gust
Mod de preparare reteta rulada de spanac cu branza si sunca
Se pregatesc ingredientele.
Daca folosesti spanac congelat, lasa-l la dezghetat si stoarce-l bine de apa. Daca ai spanac proaspat, opareste-l 1-2 minute si apoi toaca-l fin.
Bate ouale cu un praf de sare pana devin spumoase. Adauga spanacul, uleiul si faina, apoi omogenizeaza bine.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si niveleaza.
Pune cascaval ras si coace rulada in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 de minute.
Scoate blatul si lasa-l sa se raceasca usor.
Intinde crema de branza peste blat, apoi adauga feliile de sunca uniform.
Ruleaza cu grija si infasa rulada in folie alimentara.
Lasa la rece cel putin 1 ora pentru a se intari si a putea fi taiata frumos.
Poti adauga in crema de branza si marar sau usturoi pentru un plus de aroma.
Pentru o varianta vegetariana, inlocuieste sunca cu legume coapte sau ciuperci.
Rulada se pastreaza la frigider si se poate servi rece, ca aperitiv sau gustare.
Aceasta reteta este ideala pentru cei care cauta o gustare sanatoasa si aspectuoasa. Spanacul este bogat in fier si vitamine, iar branza si sunca aduc savoare si consistenta. Este perfecta pentru platourile festive sau picnicuri in aer liber.
RECOMAND SI ACESTE APERITIVE:
Rulada aperitiv cu verdeata, sunca si crema de branza

