Rulada aperitiv cu verdeata, sunca si crema de branza
Rulada aperitiv pentru sarbatori. Rulada sarata cu branza si sunca. Reteta de rulada pentru platoul de aperitive. Aperitiv rulada sarata.
Rulada aceasta arata tare bine pe masa festiva! Bineinteles ca o putem pregati cu orice ocazie, dar nu trebuie sa lipseasca din meniul de sarbatori.
Este usor de realizat si amestecul de branzeturi ii da o aroma foarte placuta. Sunca poate fi inlocuita si cu somon afumat si bineinteles ca mai puteti face si alte schimbari, dupa gustul vostru .
Si umplutura o puteti pregati cu alte arome sau branzeturi.
Va recomand si Pachetele de primavara sau spring rolls
Ingrediente Rulada aperitiv
Pentru rulada:
2 legături pătrunjel proaspăt,
4 oua
1 vârf de cuţit cu sare,
100 g smântână,
1 vârf de cuţit cu piper negru,
80 g făină,
1 linguriță rasă de
Praf de copt cu Șofran Dr.Oetker,
20 g amidon din porumb Gustin
Dr.Oetker.
Pentru umplutură:
70 g brânză albastră
200 g smântână,
250 g brânză de vaci proaspătă,
1 vârf de linguriţă de muştar,
25 g verdeaţă – am folosit marar si patrunjel
1 vârf de cuţit cu sare,
1 vârf de cuţit cu piper negru,
4 felii de sunca sau bacon
Mod de preparare reteta
Se separa ouale si se bat spumă albuşurile cusare, folosind mixerul electric la treapta medie de viteză.
Gălbenusurile se amestecă cu smântâna şi cu piperul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi amidonul.
Compoziţia se încorporează în albuşul spumă, apoi totul se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt. Se presară
deasupra frunzele de pătrunjel, apoi se coace în cuptorul preîncălzit la foc mediu circa 10 minute.
Aluatul copt se asează cu susul în jos pe o bucata de hartie de copt sau prosop de bucatarie.
Se ruleaza cu tot cu hartie, se lasa sa stea putin asa, apoi se desface si se lasa sa se raceasca.
Astfel, va fi mai usor de rulat cu umplutura.
Pentru prepararea umpluturii se amestecă smântâna cu brânza de vaci, brânza albastra, muştarul și verdeata. Se
condimentează cu sare şi piper.
Se întinde amestecul de brânză în asa fel încât grosimea compoziției să fi e mai mică
spre margini.
Se întind apoi feliile de suncă si se rulează longitudinal.
Se lasă în repaus aproximativ 1 oră, în frigider.
Înainte de servire, rulada se taie felii.
6 comentarii
maria mihalache
Excelent arata!………………felicitari si la cat mai multe bunaciune din astea!
Pup!
Mitinita MiniChefs
Multumesc,Medi. Vreau sa incerc si alte combinatii,mi se pare tare aratoasa 🙂
Rocsy Ciobanu
Arata grozav de bine! Bravo!
Mitinita MiniChefs
Si mie imi place cum a iesit,chiar daca imi era cam teama 🙂
Sidy
Waw ce fain ti-a iesit !!! Sunt sigura ca toata familia a fost incantata de rulada.
Hai sa-ti soptesc ceva la ureche….si eu am ales tot rulada aperitiv la Campania de Pasti 2013 de la Dr Oetker !!!
Te tzuc cu mare drag !
Mitinita MiniChefs
De abia astept sa o vad si pe a ta! Sigur tu te pricepi mai bine si la noi in zona se fac multe rulade,mie imi cam era frica de ele 😀 Noroc cu Dr Oetker,ca m-au pus la treaba. Te pup si eu