Pachetele de primavara sau spring rolls

pachetele de primavara cu aluat de placinta

30 min

simplu

2 portii

Pachetele de primavara sau spring rolls este un aperitiv delicios din bucataria asiatica, foarte indragit de toata lumea. Stiti cat sunt de usor de preparat?
Aceste pachetele se prepara cu foi speciale sau cu foi de orez. Foi speciale n-am gasit la noi, iar foile de orez nu m-au dat pe spate.

Trebuie avut grija sa nu fie umezite prea tare sau prea putin. Dar si dupa ce reusim sa le hidratam doar cat e nevoie, trebuie umblat repede, iar pachetele tind sa se lipeasca una de cealalta in tigaie.
La fel si in farfurie. Si nici nu ies asa de crocante ca cele pe care le vedeti in toate pozele.
De aceea am incercat si varianta cu foi de placinta. Au iesit excelente!

La reteta de pachetele de primavara mai puteti adauga ciuperci urechi de lemn, pe care trebuie sa le hidratati in prealabil, carne de pui prajita, taitei de orez sau muguri de fasole mung. Daca nu aveti sos de stridii, puteti folosi si sos de soia sau sa le condimentati doar cu sare.
Daca v-a placut reteta pachetele de primavara sau spring rolls, incercati si min gimbap – sushi coreean sau pachetele de tofu umplute cu orez

Ingrediente pachetele de primavara sau spring rolls

1 pachet de foi de placinte (cam 8 foi)
1 varza mica
3 morcovi
1 ceapa verde
4-5 champignion
1/4 lingurita de ghimbir pudra
ulei pentru prajit
1-2 linguri sos de stridii
sos dulce si iute (sweet chili sauce) pentru servit
ulei pentru prajit

Mod de preparare reteta pachetele de primavara sau spring rolls

Morcovul se taie betigase, iar varza se taie fasii subtiri. Ceapa verde se taie rondele. Ciupercile se feliaza.

Legumele taiate se calesc in ulei pana devin moi.

Se condimenteaza cu sos de stridii sau cu sos de soia.

Se lasa sa se raceasca.
Se ia o foaie de placinta si se pune la baza 2-3 linguri de legume calite.
Marginile se impaturesc.

Se ruleaza pachetelul.

Se continua cu restul pachetelelor.

Se pune ulei intr-o tigaie si cand s-a infierbantat se prajesc pe rand pachetelele.

Se pot praji si in baie de ulei.
Se rumenesc pe ambele parti.

Se scot pe un un platou si se servesc cu un sos dulce-iute.

Pofta buna!

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *