Inghetata cu sofran si cardamom
Bucataria internationala,  Desert

Inghetata cu sofran si cardamom

Una dintre cele mai interesante inghetate pe care le-am incercat a fost inghetata cu sofran si cardamom, o inghetata aromata si delicioasa, care se deosebeste de altele prin bucatile de caimac.

Daca vei incerca cel putin o data aceasta inghetata, cu siguranta va deveni si favorita ta.
Perfecta in zilele calduroase, dar poate fi savurata si pe timp de iarna.

Ingrediente

200 ml lapte
4 linguri de amidon alimentar
100 gr zahar
1/4 lingurita de sofran dizolvat in 50 ml de apa de trandafir
2 bucati de cardamon crapate
100 ml de caimac

Mod de preparare reteta inghetata cu sofran si cardamon

Cu o zi inainte, caimacul se pune intr-o farfurie si se da la congelator.
Laptele se pune pe foc, impreuna cu zaharul si cardamonul. Separat, se amesteca amidonul cu cateva linguri de lapte rece si se adauga laptelui de pe foc cand acesta incepe sa fiarba. Se lasa sa se ingroase, amestecand continuu.
Se ia oala de pe foc si se adauga sofranul cu apa de trandafir. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
Se pune intr-un recipient si se baga la congelator. Se amesteca la fiecare 3 ore, repetam procesul de 3-4 ori.
Inainte de a o servi, rupem caimacul in bucatele si il adaugam inghetatei. Eu l-am adaugat la inceput si s-a contopit, normal ar fi ca bucatile de caimac sa se vada in inghetata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.