Crema caramel cu cafea pentru prajituri cu foi
Crema caramel cu cafea. Reteta de crema pentru prajituri cu foi. Reteta de crema caramel. Cum se prepara crema caramel?
Caut reteta aceasta de ani de zile. Scrisa pe o foaie, pusa in caietul cu retete si nu stiu cum se facea, ca de cate o cautam, nu dadeam de ea. O aveam de la cursul de cofetar, era reteta unei cursante si a fost atat de buna ca trebuia s-o incerc si eu. O gasisem la un moment dat, am pregatit o prajitura si apoi am ratacit-o din nou.
Nu mai tin minte ce fel de foi am facut atunci, dar poate fi folosita cu foile de miere , cea cu amoniac sau orice reteta de foi folosesti.
Ingrediente
400 gr zahar
200 ml cafea preparata
1 plic cappucino caramel
6 linguri faina
200 ml lapte
1 lingura de unt
200 gr unt
Mod de preparare reteta crema caramel cu cafea
Se pregatesc ingredientele.
Se caramelizeaza 200 gr zahar intr-o craticioara, pana cand isi schimba culoarea si devine un maroniu caramel. Se are grija sa nu se arda zaharul, caci va avea un gust amar.
Se adauga cafeaua si continutul plicului de cappucino.
Intr-un bol se amesteca 200 ml de lapte cu 6 linguri de faina si se adauga pe foc la compozitia de caramel-cafea.
Se amesteca continuu, pana cand are consistenta unei budinci. Se pune deasupra o lingura de unt, astfel incat sa ajunga pe toata suprafata si se lasa sa se raceasca.
Untul se mixeaza cu 200 de zahar, pana devine cremos. Se adauga budinca racita si se mixeaza.
Se foloseste la prajituri cu foi, torturi sau diverse prajituri.
Pofta buna!
Recomand si aceste creme:
Crema de unt cu ciocolata reteta pentru Dobos, torturi si prajituri
Crema de unt cu vanilie pentru muffins