Foi cu miere pentru prajituri

foi cu miere pentru prajituri

50 min

mediu

4 portii

Foi cu miere pentru prajituri. Foi pe dosul tavii. Foi pentru prajituri pe dosul tavii. Reteta de foi fragede pentru prajituri. Foi fragede cu miere si bicarbonat de sodiu. Foi cu miere pentru prajitura Albinita.

Acestea sunt foile folosite la prajitura Albinita, ies fragede si sunt foarte gustoase. Se pot folosi si la torturile cu cifre.
Se pot umple cu fel si fel de creme si sunt mereu prezente pe platoul de sarbatori. Au si avantajul ca pot fi pregatite cu cateva zile inainte, deoarece se depoziteaza bine si raman fragede.
Mai multe retete de prajituri cu foi am gasit aici, am ochit si eu cateva si le-am trecut pe lista de incercat.

Ingrediente pentru foi cu miere

100 gr de unt
200 gr de zahar
200 gr de miere de albine
850 gr de faina
2 oua
100 ml de lapte
2 lingurite bicarbonat de sodiu
un varf de cutit de sare

Mod de preparare reteta foi cu miere pentru prajituri

Se pune pe foc intr-o craticioara untul, mierea, zaharul si sarea. Se amesteca pana cand se dizolva zaharul. Se ia deoparte si se lasa sa se raceasca.

Bicarbonatul se stinge cu putin otet.
Intr-un bol se pune faina, ouale, bicarbonatul si compozitia de miere cu zahar. Se amesteca si se framanta un aluat, adaugand laptele treptat, pana cand se obtine un aluat omogen si usor de intins. Daca e nevoie, se poate adauga mai mult lapte.

Se imparte aluatul in patru bucati egale. Recomand sa se cantareasca bucatile de aluat.

Se ia o bucata de aluat si se intinde direct pe foaia de copt. Se inteapa, din loc in loc, cu o furculita.

Se pune foaia pe dosul tavii sau in tava si se coace la cuptorul preincalzit, la 180 de grade pentru 7-8 minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca.

Se pot coace 2 tavi deodata si la a doua tura timpul de coacere se va reduce putin.
Foile se lasa sa se raceasca separat, pe un gratar si apoi se pot depozita una peste cealalta, cu foaie de copt intre ele.

foi cu miere pentru prajituri

Se pot pastra in camara, invelite, inainte de a fi folosite. Se pot umple cu crema de unt, crema de gris cu unt sau crema de ciocolata.

foi cu miere pentru prajituri

Mai las aici si reteta prajiturii Albinita

foi cu miere pentru prajituri

Recomand si aceste prajituri cu foi:

Prajitura Dobos

Prajitura Dobos

Prajitura Domino

Prajitura Domino

Prajitura Jerbo cu nuca

prajitura jerbo cu foi si nuca

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.