Reteta coreeana tteokbokki
Asia,  Coreea,  Orez

Reteta coreeana tteokbokki

Reteta coreeana tteokbokki. Retete coreene. Mancare coreeana. Ce este tteokbokki? Mancare coreeana de strada. Mancare stradala coreeana. Paste tub tteokbokki. Paste de orez tuburi.

Reteta de tteokbokki se incadreaza la mancare de strada, dar se poate prepara si acasa.
Tteokbokki se prepara cu niste  paste din faina de orez, numite garae – tteok, sub forma de cilindru/tuburi si se servesc cu un sos iute. Se scriu astfel in coreeana 떡볶이 si sunt disponibile pe koreanfood. Pentru reteta m-am inspirat de la principala mea sursa de preparate coreene, Maangchi.

Ce ingrediente se folosesc la reteta tteokbokki?
Paste de orez sub forma de tub – paste sub forma de cilindru, preparate din orez glutinos, cu o textura gumoasa.
Ansoa – dupa cum zice si Maangchi, ansoa da o savoare aparte acestui preparat. Am folosit 7 bucati.
Dashi – am folosit pudra de dashi, varianta instanta a algelor kelp. Pot fi folosite oricare dintre ele.
Gochugaru – fulgi de ardei iute, un ingredient esential din bucataria coreeana. Acesta este condimentul principal care se foloseste la kimchi.
Gochujang – pasta de ardei iute, picanta, dar si dulce in acelasi timp.
Zahar – am folosit zahar alb
Ceapa verde – se pune atat partea alba, cat si cea verde si se pastreaza si pentru a presara deasupra
Fish cake – este o foaie prajitura si congelata, preparata din peste. Se gaseste si sub forma de bilute. Se poate omite din reteta sau se poate inlocui cu oua fierte tari.

Ingrediente tteokbokki

1 punga de paste de orez sub forma de tub
4 cani de apa
7 bucati de ansoa
dashi de peste
3-4 linguri de gochujang
1 lingura de gochugaru
1 lingura de zahar
3 bucati de ceapa verde
2 bucati de fish cake

Mod de preparare reteta Reteta coreeana tteokbokki

Se pregatesc ingredientele.

Se combina gochugaru, gochujang si zahar.

Intr-un wok se adauga bucatile de ansoa, kelp sau dashi de peste si apa. Se lasa sa fiarba 15 minute fara capac.
Se scoate ansoa si kelp (daca folositi) din wok si se adauga pastele tubulare.

Se adauga  ceapa verde taiata bucati mari si fish cakes taiate in patratele. Se adauga si pasta picanta.

Veti avea cam 2 cani si jumatate de lichid.


Cand incepe sa fiarba, se amesteca cu o lingura de lemn.

Se amesteca in continuare pana cand rice cakes-urile s-au inmuiat, iar sosul s-a ingrosat si devine lucios.
Se ia de pe foc si se serveste fierbinte.

Din bucataria coreena mai recomand si:

Mini Gimbap / Kimbap reteta traditionala coreeana

mini gimbap

Cum se face kimchi – reteta pas cu pas

cum se face kimchi - reteta pas cu pas

Vinete picante la aburi reteta coreeana de Gaji Namul

vinete picante la aburi

 

2 comentarii

  • Liana G.

    Pregătesc in fiecare iarna kimchi de varză. Anul asta varza chinezească nu se găsește încă. Apoi foarte greu găsesc ridichi albe chinezești lungi. Trei ani la rand am pregătit kimchi. E adevarat că nu am pasta de soia fermentată si nici fulgi de ardei iute dar ce a ieșit mi-a plăcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.