Vinete picante la aburi reteta coreeana de Gaji Namul

vinete picante la aburi

15 min

simplu

4 portii

Vinete picante la aburi. Retete cu vinete. Retete din bucataria coreeana. Cum se prepara Gagi Namul. Retete asiatice cu vinete. Aperitiv coreean cu vinete. Retete picante. Retete coreene.

Imi plac mult vinetele si am incercat multe retete de-a lungul timpului. De exemplu Salata greceasca de vinete cu feta, Spaghete cu vinete, rosii si busuioc reteta rapida de paste sau Vinete umplute cu orez si legume.

Dar cel mai mult, m-au cucerit preparatele asiatice cu vinete. Printre ele se numara si vinetele Shanghai

Vinete Shanghai

sau vinetele chinezesti

vinete picante

Reteta pe care v-o propun astazi vine din bucataria coreeana si este extrem de usor de preparat. Ingredientele le gasiti pe Asian Food. Gochugaru sunt fulgi de ardei iute, daca nu aveti acest ingredient, il puteti inlocui cu chili sau cu un sos iute. Totusi, trebuie sa va spun ca aroma acestui preparat va fi schimbat, gochugaru este specific bucatariei coreene si are un gust inconfundabil.

Vinete picante la aburi - reteta coreeana

Timp de preparare5 mins
Timp de gatire10 mins

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 3 catei de usturoi
  • 2 bucati ceapa verde
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita sos de peste
  • 1 lingurita gochugaru
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 1 lingurita seminte de susan pisate
Categorie: Aperitiv
Cuisine: Coreea
Keyword: picant, vinete
4
Portii: 4

Mod de preparare reteta vinete picante la aburi

Se pun doua cani de apa intr-o oala si lasam sa fiarba.
Intre timp, se feliaza vinetele in felii lunguiete de aproximativ 5 cm.

Cand incepe apa sa fiarba, se pun steamer-ul pe oala si se aseaza vinetele. SE lasa 5 minute sau pana cand incep sa se inmoaie.

Se iau vinetele si se pun pe un tocator. Se lasa 5-10 minute ca sa se raceasca.

Intr-un bol combinam usturoiul, ceapa verde, sosul de soia, sosul de peste, gochugaru si uleiul de susan. Se amesteca bine.

vinete picante la aburi

Se adauga vinetele in bol si se amesteca cu mana sau cu o lingura de lemn.

Se pun pe farfurie sau pe platou si se presara cu seminte de susan.
Se serveste cu orez la aburi.
Pofta buna!

Din bucataria coreeana va mai recomand sa incercati si:

* Mini Gimbap – Sushi in varianta coreeana

mini gimbap

* Japchae cu pui si legume reteta traditionala coreeana – Se pregateste cu taitei de celofan preparati din cartofi dulce.

* Cum se face kimchi – reteta pas cu pas

* Bibimbap orez in stil coreean reteta traditionala pas cu pas

Va astept si pe Instagram, unde va astept zilnic cu idei noi.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.