Trufe cu ovaz si unt de arahide
Trufe cu ovaz si unt de arahide. Energy balls. Reteta de desert sanatos. Reteta de energy balls. Bile de energie cu unt de arahide. Trufe cu fulgi de ovaz. Trufe fara zahar.
Daca vrei sa satisfaci pofta de dulce fara sa te simti vinovat, aceasta reteta este perfecta pentru tine. Mai mult, este usor de facut si necesita doar cateva ingrediente. Asadar, daca esti in cautarea unei gustari rapide si sanatoase sau vrei sa impresionezi la o petrecere cu un desert delicios, aceasta e reteta ideala.
Astazi, vom discuta despre o gustare delicioasa si usor de pregatit – energy balls (bilute cu energie). Acestea sunt o alternativa sanatoasa la snack-urile nesanatoase si plictisitoare, pline de zahar si aditivi. Hai sa descoperim impreuna cum poti sa iti prepari propriile bile cu energie acasa, folosind ingrediente simple si sanatoase. Energie si savoare, pe scurt, despre asta este vorba in acest articol!
Aceste trufe nu necesita folosirea cuptorului, se prepara foarte usor si sunt gata intr-un timp foarte scurt. Ingredientele se amesteca si apoi se formeaza bilutele. Simplu, nu?
Sunt incarcate cu fibre, proteine si grasimi sanatoase, aducand portia de energie pentru toata ziua.
De ce ingrediente e nevoie pentru prepararea trufelor?
Fulgi de ovaz – sunt necesari fulgii fini
Unt de arahide – este ingredientul care tine compozitia laolalta si poate fi inlocuit cu orice alt unt de nuci
Miere de albine – Adauga cantitatea perfecta de dulce acestor bile de energie. Agave poate fi folosit in locul mierii.
Fulgi de ciocolata – pot fi pepite sau chiar bucati de ciocolata neagra sau cu lapte
Afine – pot fi inlocuite cu orice fel de fructe de padure
Ingrediente:
180 gr fulgi de ovaz fini
250 gr unt de arahide
170 gr miere de albine
200 gr afine
40 gr fulgi sau bucati de ciocolata
Mod de preparare reteta trufe cu ovaz si unt de arahide
Se pregatesc ingredientele.
Intr-un bol se amesteca fulgii de ovaz, untul de arahide, mierea de albine, bucatile de ciocolata si afinele congelate. Se amesteca usor, avand grija sa nu se zdrobeasca afinele.
Se umezeste palma si se iau bucati din compozitie, din care se formeaza bilute. Se continua cu restul, formand bilute de marime egala.
Se aseaza pe platoul de servire.
Se pot pastra in frigider, pana la 5 zile.
recomand si aceste retete:
Bilute Jerbo cu biscuiti, nuca, gem de caise si glazura de ciocolata
Bilute de biscuiti cu banane si nuca de cocos