Prajitura Sumegy cu nuca reteta ungureasca cu foi si crema
De sarbatori am gustat o prajitura foarte delicioasa, prajitura Sumegy cu nuca. Blat crocant si fraged cu nuca si o crema de ciocolata, prajitura asta ti se topeste-n gura!
Daca vrei sa impresionezi sau vrei sa prepari un desert mai special, incearca reteta prajitura Sumegy cu nuca.
Reteta am primit-o de la Paula, cea care ne-a mai trimis si negresa cu mere, iar ea s-a inspirat de aici. Multumim pentru reteta si te asteptam si alta data!
Ingrediente prajitura Sumegy cu nuca
Pentru aluat
4 albusuri
125 g zahar
100 g nuci macinate
1 lingura de faina
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Pentru crema de ciocolata
4 galbenusuri
1 ou
125 g zahar
25 g cacao
100 g unt
Pentru glazura
100 g ciocolata
50 g unt
3 linguri de lapte
Mod de preparare reteta prajitura Sumegy cu nuca
Aluatul
Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul. Se bat in continuare pana cand zaharul e dizolvat.
Nucile macinate se amesteca cu faina si bicarbonatul si se adauga la albusuri. Se amesteca usor, de sus in jos, doar pana cand se omogenizeaza compozitia.
Tava de 35×45 cm se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 170 g (mediu) circa 20-25 de minute.
Crema de ciocolata
Se amesteca cu un tel galbenusurile si oul, se adauga zaharul si cacaua cernuta. Se pune vasul pe baie de aburi. Apa din vasul de dedesupt trebuie sa fiarba la foc mic.
Se amesteca continuu si se lasa pana se ingroasa ca o budinca. De ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.
Untul se spumeaza cu mixerul, apoi se adauga cate o lingura din crema racita si se mixeaza. Se procedeaza astfel pana se termina crema.
Blatul se taie in trei bucati egale. Se adauga jumatate de crema peste primul bat, iar cealalta peste al doilea.
Glazura de ciocolata
Se pun toate ingredientele la topit pe baie de aburi. Se amesteca pana cand s-au topit. Se amesteca pentru omogenizare.
Glazura se toarna peste prajitura si se orneaza cu nuci prajite tocate.
Se da la rece pana a doua zi.
Incerca si tu prajitura Sumegy cu nuca.
2 comentarii
Andreea
ciocolata face orice prajitura sa fie mai delicioasa 🙂
abia m-am abtinut pana a doua zi 🙂
Mitinita
Eu asa patesc cu nuca 🙂